Mont Ventoux, berg van de waanzin

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Hardback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Van Simpson tot Armstrong: de bovenmenselijke controntatie tussen de wielerhelden van de Tour en de kale reus van de ProvenceDe Mont Ventoux. Als een eenzame reus verrijst hij met zijn ruige verschijning te midden van het lieflijke, zacht glooiende landschap van de Provence. Maar de Mont Ventoux is meer dan een toeristische trekpleister, en meer dan een zeldzaam natuurgebied. Het is de Olympusberg van de wielersport, waar eens om de zoveel jaar de wielergoden samenkomen om de ultieme titanenstrijd uit te vechten tijdens de Tour de France, en waar duizenden gewone stervelingen hun lot beproeven om de kale berg met spier- en wilskracht te bedwingen en als halfgoden terug te keren. Dit boek schetst een uniek historisch overzicht van de beklimmingen van de Mont Ventoux in de Tour de France. Het vertelt hoe de wielerhelden van de dag, van Eddy Merckx tot Andy Schleck, één voor één ongewoon gedrag vertoonden of gedreven werden door een vlaag van waanzin in hun gevecht met de reus van de Provence. Van Lance Armstrong, die de ritzege uit handen gaf aan Marco Pantani, tot Louison Bobet, die gefolterd werd door vreselijke spierpijn, en Tom Simpson, die zelfs zijn leven gaf voor deze berg. Want de Mont Ventoux, de berg van de waanzin, laat niemand onveranderd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Deltas Centrale uitgeverij
ISBN
9789044726664
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

Van Simpson tot Armstrong: de bovenmenselijke controntatie tussen de wielerhelden van de Tour en de kale reus van de Provence

De Mont Ventoux. Als een eenzame reus verrijst hij met zijn ruige verschijning te midden van het lieflijke, zacht glooiende landschap van de Provence. Maar de Mont Ventoux is meer dan een toeristische trekpleister, en meer dan een zeldzaam natuurgebied. Het is de Olympusberg van de wielersport, waar eens om de zoveel jaar de wielergoden samenkomen om de ultieme titanenstrijd uit te vechten tijdens de Tour de France, en waar duizenden gewone stervelingen hun lot beproeven om de kale berg met spier- en wilskracht te bedwingen en als halfgoden terug te keren.

Dit boek schetst een uniek historisch overzicht van de beklimmingen van de Mont Ventoux in de Tour de France. Het vertelt hoe de wielerhelden van de dag, van Eddy Merckx tot Andy Schleck, één voor één ongewoon gedrag vertoonden of gedreven werden door een vlaag van waanzin in hun gevecht met de reus van de Provence. Van Lance Armstrong, die de ritzege uit handen gaf aan Marco Pantani, tot Louison Bobet, die gefolterd werd door vreselijke spierpijn, en Tom Simpson, die zelfs zijn leven gaf voor deze berg. Want de Mont Ventoux, de berg van de waanzin, laat niemand onveranderd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Deltas Centrale uitgeverij
ISBN
9789044726664
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
112

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99