Molotovs toverlantaarn

een reis door de Russische geschiedenis

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Rachel Polonsky

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een reis door de Russische geschiedenisAls Rachel Polonsky in Moskou komt wonen, neemt ze haar intrek in een appartementsgebouw in de Romanovlaan dat ooit gold als het exclusieve domein van de sovjetelite. Wanneer ze van haar bovenbuurman de sleutels krijgt van het voormalige appartement van Vjatsjeslav Molotov, minister van Buitenlandse Zaken onder Stalin en een van diens loyaalste trawanten, blijkt dat het startpunt van een fascinerende reis. Via Molotovs bibliotheek en zijn toverlantaarn leert Polonsky Rusland kennen. Ze bezoekt steden en reist door landschappen die verband houden met de boeken in Molotovs bibliotheek.Molotovs toverlantaarn is bovenal een reisboek. Het verhaal begint in Molotovs appartement, voert de lezer door Moskou, en neemt hem vervolgens mee door heel Rusland. Het mengt heden met verleden, politiek met poëzie, en de levensverhalen van heersers en spionnen met die van wetenschappers, revolutionairen en courtisanes. Zo ontvouwt zich een onvergetelijk panorama van Rusland en zijn geschiedenis en cultuur.'Bredere belangstelling voor Rusland zou goed zijn. Het is een fascinerend land dat het verdient beter bekend en gekend te zijn. Want dat zal helpen recente ontwikkelingen te begrijpen en in de juiste verhoudingen te zien. [...] Molotovs toverlantaarn van Rachel Polonsky is de best denkbare introductie in de Russische geschiedenis, cultuur en samenleving voor mensen die in al deze aspecten geïnteresseerd zijn.' Frans Timmermans op Facebook.'Een intelligent, erudiet en fraai geschreven boek.' Trouw'Een heerlijke cocktail aan verhalen.' Friesch Dagblad'[Polonsky's] stijl is elegant [...] haar passionele liefde voor de Russische literatuur hartverwarmend.' De Morgen'Een intellectuele krachttoer, met klasse en stijl.' De Standaard'Een heerlijk, schitterend boek.' Catherine Merridale, auteur van Het Kremlin'Ik kon dit boek gewoon niet wegleggen.' Simon Sebag Montefiore, Stalinbiograaf

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rachel Polonsky
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818442
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

Een reis door de Russische geschiedenis

Als Rachel Polonsky in Moskou komt wonen, neemt ze haar intrek in een appartementsgebouw in de Romanovlaan dat ooit gold als het exclusieve domein van de sovjetelite. Wanneer ze van haar bovenbuurman de sleutels krijgt van het voormalige appartement van Vjatsjeslav Molotov, minister van Buitenlandse Zaken onder Stalin en een van diens loyaalste trawanten, blijkt dat het startpunt van een fascinerende reis. Via Molotovs bibliotheek en zijn toverlantaarn leert Polonsky Rusland kennen. Ze bezoekt steden en reist door landschappen die verband houden met de boeken in Molotovs bibliotheek.

Molotovs toverlantaarn is bovenal een reisboek. Het verhaal begint in Molotovs appartement, voert de lezer door Moskou, en neemt hem vervolgens mee door heel Rusland. Het mengt heden met verleden, politiek met poëzie, en de levensverhalen van heersers en spionnen met die van wetenschappers, revolutionairen en courtisanes. Zo ontvouwt zich een onvergetelijk panorama van Rusland en zijn geschiedenis en cultuur.

'Bredere belangstelling voor Rusland zou goed zijn. Het is een fascinerend land dat het verdient beter bekend en gekend te zijn. Want dat zal helpen recente ontwikkelingen te begrijpen en in de juiste verhoudingen te zien. [...] Molotovs toverlantaarn van Rachel Polonsky is de best denkbare introductie in de Russische geschiedenis, cultuur en samenleving voor mensen die in al deze aspecten geïnteresseerd zijn.' Frans Timmermans op Facebook.

'Een intelligent, erudiet en fraai geschreven boek.' Trouw

'Een heerlijke cocktail aan verhalen.' Friesch Dagblad

'[Polonsky's] stijl is elegant [...] haar passionele liefde voor de Russische literatuur hartverwarmend.' De Morgen

'Een intellectuele krachttoer, met klasse en stijl.' De Standaard

'Een heerlijk, schitterend boek.' Catherine Merridale, auteur van Het Kremlin

'Ik kon dit boek gewoon niet wegleggen.' Simon Sebag Montefiore, Stalinbiograaf

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rachel Polonsky
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818442
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99