Molens - Mills

Prijs € 19,90

Uitverkocht

Annelies Roozen

Hardback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zeg: "molen", en de meeste mensen denken direct aan de 'windmolen' die in het buitenland, samen met de klompen, kaas en tulpen zó synoniem is aan ons land, als betrof het een logo. In Nederland hebben in de loop van de eeuwen ruim 10.000 molens een reusachtige bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze welvaart. Denk alleen al aan de landwinning door het droogleggen van de polders vanaf het begin van de 17e eeuw, waardoor duizenden hectaren vruchtbaar weide- en akkerland beschikbaar kwam. De betekenis van molens was ook groot bij de industriële ontwikkeling, bijvoorbeeld van de Zaanstreek, één van de oudste industriegebieden van de wereld.Molens worden onderverdeeld in categorieën, typen en soorten. Verschillende indelingen zijn denkbaar. Het ligt het meest voor de hand om eerst een indeling te maken naar de aandrijfkracht, die de molen in werking stelt. Verder zijn er indelingen naar soort en rangschikking naar functie en bouwwijze mogelijk.Er zijn op dit moment in Nederland nog circa 1100 molens te vinden, overwegend windmolens. Dat is ca. één tiende van molensbestand dat ons land ooit bezat.Dit boek wil een bijdrage leveren aan het in ere houden van dit Nederlands erfgoed, om het te koesteren, te bewonderen en ervan te genieten. De vele prachtige foto's spelen daarbij een hoofdrol.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annelies Roozen
Uitgever
Bekking & Blitz uitg.
ISBN
9789061094050
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Zeg: "molen", en de meeste mensen denken direct aan de 'windmolen' die in het buitenland, samen met de klompen, kaas en tulpen zó synoniem is aan ons land, als betrof het een logo. In Nederland hebben in de loop van de eeuwen ruim 10.000 molens een reusachtige bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze welvaart. Denk alleen al aan de landwinning door het droogleggen van de polders vanaf het begin van de 17e eeuw, waardoor duizenden hectaren vruchtbaar weide- en akkerland beschikbaar kwam. De betekenis van molens was ook groot bij de industriële ontwikkeling, bijvoorbeeld van de Zaanstreek, één van de oudste industriegebieden van de wereld.

Molens worden onderverdeeld in categorieën, typen en soorten. Verschillende indelingen zijn denkbaar. Het ligt het meest voor de hand om eerst een indeling te maken naar de aandrijfkracht, die de molen in werking stelt. Verder zijn er indelingen naar soort en rangschikking naar functie en bouwwijze mogelijk.

Er zijn op dit moment in Nederland nog circa 1100 molens te vinden, overwegend windmolens. Dat is ca. één tiende van molensbestand dat ons land ooit bezat.

Dit boek wil een bijdrage leveren aan het in ere houden van dit Nederlands erfgoed, om het te koesteren, te bewonderen en ervan te genieten. De vele prachtige foto's spelen daarbij een hoofdrol.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annelies Roozen
Uitgever
Bekking & Blitz uitg.
ISBN
9789061094050
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99