Mokum 50

Beschrijving

In 1962 was Galerie Mokum de eerste galerie die haar deuren opende met een programma specifiek gericht op realistische schilderkunst. Hiermee heeft zij een bepalende rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse naoorlogse realistische schilderkunst. Door het consequente beleid dat de galerie door de jaren heen heeft gevoerd is de galerie ook nu nog toonaangevend op het gebied van figuratieve kunst in Nederland. Galerie Mokum viert haar vijftigste verjaardag met de publicatie Mokum 50. Dit boek is ingedeeld naar de drie hoofdgenres uit de kunstgeschiedenis, te weten het portret, het stilleven en het landschap. Elk schilderij is in een van deze categorieën te plaatsen omdat het altijd om een mens, voorwerp of ruimte gaat. Dit boek biedt een ruim overzicht van de aan de galerie verbonden kunstenaars. Laat u verrassen, prikkelen of ontroeren door de prachtige en interessante kunstwerken die erin staan afgebeeld. En verwonder u over de visuele rijkdom binnen het ogenschijnlijk strikte kader dat wij gemakshalve onder één noemer samenvatten: realisme. Maar vooral: laat u verleiden door de kunst die het mogelijk maakt van het gewone iets buitengewoons te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rutger Brandt, Rutger J.B. Brandt, Emily Ansenk, Annabelle Birnie, Estill Curtis Pennington, Sanne ten Brink, Pieter de Vries, Anja Frenkel
Uitgever
Art Revisited V.O.F.
ISBN
9789072736819
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In 1962 was Galerie Mokum de eerste galerie die haar deuren opende met een programma specifiek gericht op realistische schilderkunst. Hiermee heeft zij een bepalende rol gespeeld in de ontwikkeling van de Nederlandse naoorlogse realistische schilderkunst. Door het consequente beleid dat de galerie door de jaren heen heeft gevoerd is de galerie ook nu nog toonaangevend op het gebied van figuratieve kunst in Nederland.

Galerie Mokum viert haar vijftigste verjaardag met de publicatie Mokum 50. Dit boek is ingedeeld naar de drie hoofdgenres uit de kunstgeschiedenis, te weten het portret, het stilleven en het landschap. Elk schilderij is in een van deze categorieën te plaatsen omdat het altijd om een mens, voorwerp of ruimte gaat.

Dit boek biedt een ruim overzicht van de aan de galerie verbonden kunstenaars. Laat u verrassen, prikkelen of ontroeren door de prachtige en interessante kunstwerken die erin staan afgebeeld. En verwonder u over de visuele rijkdom binnen het ogenschijnlijk strikte kader dat wij gemakshalve onder één noemer samenvatten: realisme. Maar vooral: laat u verleiden door de kunst die het mogelijk maakt van het gewone iets buitengewoons te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rutger Brandt, Rutger J.B. Brandt, Emily Ansenk, Annabelle Birnie, Estill Curtis Pennington, Sanne ten Brink, Pieter de Vries, Anja Frenkel
Uitgever
Art Revisited V.O.F.
ISBN
9789072736819
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99