Moderne psychiatrie

psychodynamische benadering

Prijs € 44,99

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Johan Cullberg

Paperback | Mei 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De belevingswereld van de psychisch zieke mens is niet radicaal anders en onbegrijpelijker dan die van de psychisch gezonde mens. In feite bezit ieder mens een zekere mate van 'abnormaliteit'. Moderne psychiatrie begint dan ook met voorbeelden van psychische ongezondheid waar iedereen in een stress-situatie of in andere moeilijke levensomstandigheden mee te maken kan krijgen. Vanuit dat uitgangspunt wordt een overzicht gegeven van alle belangrijke vormen die psychische ziekte kan aannemen: persoonlijkheidsstoornissen, psychotische stoornissen, depressieve en manische toestanden, en is er aandacht voor belangrijke symptomen als verslaving en zelfmoordgedrag. De verschillende behandelmethoden worden besproken, evenals de ingewikkelde relatie tussen therapeut en patiënt. In het laatste deel komen de maatschappelijke aspecten van de psychiatrie aan de orde. Deze uitgebreide en herziene uitgave van Moderne psychiatrie werd vervaardigd in samenwerking met een uitgebreid team van gerenommeerde specialisten uit het veld. Het resultaat is een nieuw en in professioneel opzicht nog beter boek, dat gebaseerd is op de recentste inzichten uit de psychodynamische en humanistische wetenschapstraditie, en waarin ook biologische aspecten worden belicht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johan Cullberg
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026317194
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2003
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
664

Beschrijving

De belevingswereld van de psychisch zieke mens is niet radicaal anders en onbegrijpelijker dan die van de psychisch gezonde mens. In feite bezit ieder mens een zekere mate van 'abnormaliteit'. Moderne psychiatrie begint dan ook met voorbeelden van psychische ongezondheid waar iedereen in een stress-situatie of in andere moeilijke levensomstandigheden mee te maken kan krijgen.
Vanuit dat uitgangspunt wordt een overzicht gegeven van alle belangrijke vormen die psychische ziekte kan aannemen: persoonlijkheidsstoornissen, psychotische stoornissen, depressieve en manische toestanden, en is er aandacht voor belangrijke symptomen als verslaving en zelfmoordgedrag. De verschillende behandelmethoden worden besproken, evenals de ingewikkelde relatie tussen therapeut en patiënt. In het laatste deel komen de maatschappelijke aspecten van de psychiatrie aan de orde.
Deze uitgebreide en herziene uitgave van Moderne psychiatrie werd vervaardigd in samenwerking met een uitgebreid team van gerenommeerde specialisten uit het veld. Het resultaat is een nieuw en in professioneel opzicht nog beter boek, dat gebaseerd is op de recentste inzichten uit de psychodynamische en humanistische wetenschapstraditie, en waarin ook biologische aspecten worden belicht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johan Cullberg
Uitgever
Ambo
ISBN
9789026317194
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2003
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
664

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99