Modellen vertellen

bijzondere verhalen uit de Marinecollectie van het Rijksmuseum

Prijs € 39,50

Uitverkocht

Ab Hoving

Paperback | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Rijksmuseum is geen scheepvaartmuseum, maar het beheert wel een van de interessantste maritieme collecties in Nederland: scheepsmodellen, nautische archeologische vondsten en op voormalige vijanden buitgemaakte voorwerpen, van scheepsspiegels tot kanonnen en vlaggen. Vaak gaat het om unieke relikwieën van onze geschiedenis, zijn ze onvervangbaar en valt aan elk model een verhaal te koppelen. Die verhalen staan in dit prachtig uitgevoerde en rijk geïllustreerde publieksboek. Over Nova Zembla, VOC-schepen, de De Ruyter en Van Speijk, schepen met wielen, de eerste onderzeeboot, vuurtorens en nog veel meer. Het gaat in dit boek over scheepsbouw, over scheepsmodelbouw, over vernieuwingen en conflicten, over vindingrijkheid, heldenmoed en talent en vaak ook over eerzucht en onvermogen, wrok en listigheid, ambitie, afgunst en jaloezie. Ab Hoving heeft het sprankelend opgeschreven, en bij de in het Rijksmuseum gemaakte foto’s wrijf je je ogen uit – zo mooi. Ab Hoving (Groningen, 1947) is hoofdrestaurator scheepsmodellen in het Rijksmuseum en sinds 1989 werkzaam aan de Marinemodellenkamer, een door het Rijksmuseum beheerde collectie nautische modellen. Hij is betrokken (geweest) bij replicaprojecten als de Duyfken in Australië, het Utrechts Statenjacht en het nieuwe ontwerp van De 7 Provinciën te Lelystad. Eerder verscheen onder zijn redactie bij Van Wijnen: Het Statenjacht Utrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ab Hoving
Uitgever
Wijnen, Uitgeverij Van
ISBN
9789051944396
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Het Rijksmuseum is geen scheepvaartmuseum, maar het beheert wel een van de interessantste maritieme collecties in Nederland: scheepsmodellen, nautische archeologische vondsten en op voormalige vijanden buitgemaakte voorwerpen, van scheepsspiegels tot kanonnen en vlaggen. Vaak gaat het om unieke relikwieën van onze geschiedenis, zijn ze onvervangbaar en valt aan elk model een verhaal te koppelen.

Die verhalen staan in dit prachtig uitgevoerde en rijk geïllustreerde publieksboek. Over Nova Zembla, VOC-schepen, de De Ruyter en Van Speijk, schepen met wielen, de eerste onderzeeboot, vuurtorens en nog veel meer.

Het gaat in dit boek over scheepsbouw, over scheepsmodelbouw, over vernieuwingen en conflicten, over vindingrijkheid, heldenmoed en talent en vaak ook over eerzucht en onvermogen, wrok en listigheid, ambitie, afgunst en jaloezie. Ab Hoving heeft het sprankelend opgeschreven, en bij de in het Rijksmuseum gemaakte foto’s wrijf je je ogen uit – zo mooi.

Ab Hoving (Groningen, 1947) is hoofdrestaurator scheepsmodellen in het Rijksmuseum en sinds 1989 werkzaam aan de Marinemodellenkamer, een door het Rijksmuseum beheerde collectie nautische modellen. Hij is betrokken (geweest) bij replicaprojecten als de Duyfken in Australië, het Utrechts Statenjacht en het nieuwe ontwerp van De 7 Provinciën te Lelystad. Eerder verscheen onder zijn redactie bij Van Wijnen: Het Statenjacht Utrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ab Hoving
Uitgever
Wijnen, Uitgeverij Van
ISBN
9789051944396
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99