Mobile screens

the visual regime of navigation

Prijs € 30,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Nanna Verhoeff

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Mobile Screens' vertelt ons hoe we omgaan met schermen en hoe deze als interfaces ruimtelijke, temporele en haptische ervaringen mogelijk maken: principes van navigatie vormen een visueel 'format' dat ons denken stuurt. Deze studie geeft een terugblik op vormen van schermmedia; van het negentiende-­eeuwse panorama en het begin van de film, via snelwegpanorama's, schermen op straat, naar touchscreen-kunstinstallaties, draagbare spelcomputers en smartphones van vandaag de dag. Hoe kunnen we deze nieuwe technologieen bestuderen, in het licht van de voorgangers die ze hebben? 'Mobile Screens' biedt een methodologisch voorstel van aanpak. Met een historisch-­vergelijkend, theoretisch perspectief worden de intersecties tussen mobiliteit en visualiteit uitgewerkt aan de hand van een reeks case studies. Het boek vertelt ons hoe we omgaan met schermen en hoe deze als interfaces ruimtelijke, temporele en haptische ervaringen mogelijk maken: principes van navigatie vormen een visueel 'format' dat ons denken stuurt. Hoe sturen principes van navigatie onze ervaringen met hedendaagse schermmedia? - Nanna Verhoeff is Universitair Hoofddocent bij het Departement voor Media en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze is auteur van 'The West in Early Cinema: After the Beginning', ook verschenen bij Amsterdam University Press

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nanna Verhoeff
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643797
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Beschrijving

'Mobile Screens' vertelt ons hoe we omgaan met schermen en hoe deze als interfaces ruimtelijke, temporele en haptische ervaringen mogelijk maken: principes van navigatie vormen een visueel 'format' dat ons denken stuurt.

Deze studie geeft een terugblik op vormen van schermmedia; van het negentiende-­eeuwse panorama en het begin van de film, via snelwegpanorama's, schermen op straat, naar touchscreen-kunstinstallaties, draagbare spelcomputers en smartphones van vandaag de dag. Hoe kunnen we deze nieuwe technologieen bestuderen, in het licht van de voorgangers die ze hebben?

'Mobile Screens' biedt een methodologisch voorstel van aanpak. Met een historisch-­vergelijkend, theoretisch perspectief worden de intersecties tussen mobiliteit en visualiteit uitgewerkt aan de hand van een reeks case studies. Het boek vertelt ons hoe we omgaan met schermen en hoe deze als interfaces ruimtelijke, temporele en haptische ervaringen mogelijk maken: principes van navigatie vormen een visueel 'format' dat ons denken stuurt. Hoe sturen principes van navigatie onze ervaringen met hedendaagse schermmedia?

- Nanna Verhoeff is Universitair Hoofddocent bij het Departement voor Media en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze is auteur van 'The West in Early Cinema: After the Beginning', ook verschenen bij Amsterdam University Press

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nanna Verhoeff
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643797
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99