Mist

thriller

Prijs € 5,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Koen Vermeiren

Paperback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het FAST-team gaat in Mist op zoek naar een internationaal geseinde dokter die een levensgevaarlijk vermageringsmiddel op de markt heeft gebracht. Er is haast bij, want er zijn al enkele dodelijke slachtoffers gevallen. Tijdens hun speurtocht ontdekken ze een netwerk van spookbe¬drijfjes en illegale leveran¬ciers, met vertakkingen tot in het buitenland.Wanneer kort na elkaar twee moorden worden gepleegd, lijkt dat eerst geen zaak voor het FAST. Maar tijdens het politieonderzoek duiken sporen op van een sinds lang gezochte misdadiger, wiens dossier heel binnenkort dreigt te verjaren. Ondanks intens speurwerk blijft de crimineel onvindbaar. Tot het FAST in het verleden van de slachtoffers begint te graven en een verrassende ontdekking doet.Privé krijgen enkele FAST-leden het stevig te verduren. De vader van Mark Van Den Eede lijdt aan vasculaire dementie, Orhan Tarik wordt het doelwit van een klein, maar genadeloos groepje moslimfundamentalisten, en Gitte Meyer komt, via haar groot¬moe¬der, op het spoor van een doodgewaande oorlogsmisdadiger. Ze wordt geconfron¬teerd met de gruwelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Fort van Breendonk, een 'Auffanglager' van de nazi's, hebben afgespeeld.Koen Vermeiren (1953) werkte als scenarist mee aan tv-reeksen als FC De Kampioenen, Witse en Zone Stad. Hij schreef toneelstukken (o.a. De Droomexpres, bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs), essays en romans, waarvan De gek op de heuvel in 2006 voor televisie verfilmd. Met zijn eerste thriller over het FAST-team, De blik (2010), werd Vermeiren genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2011. Ook Dode hoek (2011) en Deadline (2012) werden lovend ontvangen.Vermeiren verzekert zich meteen van een plaatsje tussen de betere politieromans die het Nederlands taalgebied rijk is. (Crimezone.nl)Een verrassend aangenaam boek met verschillende ver-haallijnen. Je kunt alleen maar hopen dat er snel meer delen rondom dit sympathieke team zullen verschijnen. (NBD|Biblion) Dit boek heeft alles wat een goede en spannende thriller moet hebben, vooral de vakkundig gecomponeerde plot met verrassende plotwendingen en een nog verrassender einde valt op. (Boekenmix)Bijzonder boeiend en zelfs aangrijpend is de manier waarop Mark Van Den Eede, de chef van het team, omgaat met zijn autistische zoon. In zijn liefde voor hem en voor de dieren, meer specifiek voor de honden, toont hij zich van zijn menselijke kant. (De Leeswolf)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koen Vermeiren
Uitgever
Vrijdag, Uitgeverij
ISBN
9789460012471
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
380

Beschrijving

Het FAST-team gaat in Mist op zoek naar een internationaal geseinde dokter die een levensgevaarlijk vermageringsmiddel op de markt heeft gebracht. Er is haast bij, want er zijn al enkele dodelijke slachtoffers gevallen. Tijdens hun speurtocht ontdekken ze een netwerk van spookbe¬drijfjes en illegale leveran¬ciers, met vertakkingen tot in het buitenland.

Wanneer kort na elkaar twee moorden worden gepleegd, lijkt dat eerst geen zaak voor het FAST. Maar tijdens het politieonderzoek duiken sporen op van een sinds lang gezochte misdadiger, wiens dossier heel binnenkort dreigt te verjaren. Ondanks intens speurwerk blijft de crimineel onvindbaar. Tot het FAST in het verleden van de slachtoffers begint te graven en een verrassende ontdekking doet.

Privé krijgen enkele FAST-leden het stevig te verduren. De vader van Mark Van Den Eede lijdt aan vasculaire dementie, Orhan Tarik wordt het doelwit van een klein, maar genadeloos groepje moslimfundamentalisten, en Gitte Meyer komt, via haar groot¬moe¬der, op het spoor van een doodgewaande oorlogsmisdadiger. Ze wordt geconfron¬teerd met de gruwelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Fort van Breendonk, een 'Auffanglager' van de nazi's, hebben afgespeeld.

Koen Vermeiren (1953) werkte als scenarist mee aan tv-reeksen als FC De Kampioenen, Witse en Zone Stad. Hij schreef toneelstukken (o.a. De Droomexpres, bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs), essays en romans, waarvan De gek op de heuvel in 2006 voor televisie verfilmd.

Met zijn eerste thriller over het FAST-team, De blik (2010), werd Vermeiren genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2011. Ook Dode hoek (2011) en Deadline (2012) werden lovend ontvangen.

Vermeiren verzekert zich meteen van een plaatsje tussen de betere politieromans die het Nederlands taalgebied rijk is. (Crimezone.nl)

Een verrassend aangenaam boek met verschillende ver-haallijnen. Je kunt alleen maar hopen dat er snel meer delen rondom dit sympathieke team zullen verschijnen. (NBD|Biblion)

Dit boek heeft alles wat een goede en spannende thriller moet hebben, vooral de vakkundig gecomponeerde plot met verrassende plotwendingen en een nog verrassender einde valt op. (Boekenmix)

Bijzonder boeiend en zelfs aangrijpend is de manier waarop Mark Van Den Eede, de chef van het team, omgaat met zijn autistische zoon. In zijn liefde voor hem en voor de dieren, meer specifiek voor de honden, toont hij zich van zijn menselijke kant. (De Leeswolf)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koen Vermeiren
Uitgever
Vrijdag, Uitgeverij
ISBN
9789460012471
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
380

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99