Mindfulness en zelfcompassie

verlos jezelf van destructieve gedachten en emoties

Prijs € 29,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Christopher Germer

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het therapeutisch effect van mindfulness, waarin bewuste aandacht voor het hier en nu centraal staat, is wetenschappelijk aangetoond. Wie worstelt met somberheid, angst, boosheid, verdriet of weinig zelfwaardering kan aan zijn mindfulnessmeditatie een nieuw, bewezen werkzaam ingrediënt toevoegen: zelfcompassie. Vaak reageren we op negatieve gevoelens met zelfkritiek, schaamte of defensief gedrag. Maar wat als we ons nu eens niet zouden verzetten tegen die gevoelens? Wat als we ze gewoon zouden accepteren? Wat als we met onszelf zouden omgaan zoals we omgaan met een goede vriend die een probleem heeft? Volgens Christopher Germer verdwijnt onze emotionele pijn pas als we aandacht voor onze problemen hebben en die zonder oordeel en zelfverwijt tegemoet treden. In dit boek laat hij zien hoe je met mindfulness en zelfcompassie negatieve emoties de baas kunt worden. Het bevat wetenschappelijk onderbouwde technieken die je helpen je eigen onvolkomenheden te accepteren en meer aanwezig te zijn in het hier en nu. Christopher Germer is psychotherapeut en doceert psychologie aan Harvard Medical School.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Christopher Germer
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123610
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het therapeutisch effect van mindfulness, waarin bewuste aandacht voor het hier en nu centraal staat, is wetenschappelijk aangetoond. Wie worstelt met somberheid, angst, boosheid, verdriet of weinig zelfwaardering kan aan zijn mindfulnessmeditatie een nieuw, bewezen werkzaam ingrediënt toevoegen: zelfcompassie.

Vaak reageren we op negatieve gevoelens met zelfkritiek, schaamte of defensief gedrag. Maar wat als we ons nu eens niet zouden verzetten tegen die gevoelens? Wat als we ze gewoon zouden accepteren? Wat als we met onszelf zouden omgaan zoals we omgaan met een goede vriend die een probleem heeft?

Volgens Christopher Germer verdwijnt onze emotionele pijn pas als we aandacht voor onze problemen hebben en die zonder oordeel en zelfverwijt tegemoet treden. In dit boek laat hij zien hoe je met mindfulness en zelfcompassie negatieve emoties de baas kunt worden. Het bevat wetenschappelijk onderbouwde technieken die je helpen je eigen onvolkomenheden te accepteren en meer aanwezig te zijn in het hier en nu.

Christopher Germer is psychotherapeut en doceert psychologie aan Harvard Medical School.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Christopher Germer
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
ISBN
9789057123610
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99