Mindfulness als uitwegReader

praktische oefeningen voor alledaagse problemen

Prijs € 31,30

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ronald D. Siegel

Paperback | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mindfulness is een manier van denken en voor velen steeds meer een manier van leven. Het helpt om de onvermijdelijke hindernissen van het leven te nemen. Mindfulness leert om aandacht te geven aan het nu. Alleen in het nu kunnen we immers volledig leven. Het wil vermijden dat wij ons te veel gaan richten naar wat was en wat nog moet komen en dat we onszelf gijzelen in oordelen over onszelf en de ander, in kleine en minder kleine zorgen,… Mindfulness wint ook steeds meer terrein in de geestelijke gezondheidszorg. Het wordt door artsen en therapeuten algemeen aanzien als een volwaardige therapie die wetenschappelijk is onderbouwd en waarvan onderzoek aantoont dat ze goed werkt, zeker bij de aanpak van stress, (herval in) depressie, angst en pijn. Dit boek richt zich zowel naar wie mindfulness als denkwijze wil ontdekken, naar de wat meer ervaren mindfulness beoefenaar en naar de arts en de therapeut die met mindfulness als therapie aan de slag wil. De bekende en ervaren mindfulness therapeut Ronald Siegel laat in dit boek zien waar mindfulness vandaan komt, hoe het kan worden toegepast in zowel het dagelijkse leven als in therapie. Hij geeft daarbij heel veel oefeningen die zelf of onder begeleiding kunnen worden uitgevoerd.Over de auteur:Ronald D. Siegel is doctor in de psychologie en docent aan de Harvard Medical School, waar hij al meer dan 25 jaar lesgeeft. Hij is coauteur van Back Sense (2002), een boek dat westerse en oosterse benaderingen voor het behandelen van chronische pijn integreert. Tevens is hij coauteur van het veelgeprezen Mindfulness and Psychotherapy (2005), een wetenschappelijk boek over het gebruik van mindfulness als therapie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronald D. Siegel
Uitgever
Acco, Uitgeverij
ISBN
9789033481079
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Mindfulness is een manier van denken en voor velen steeds meer een manier van leven. Het helpt om de onvermijdelijke hindernissen van het leven te nemen. Mindfulness leert om aandacht te geven aan het nu. Alleen in het nu kunnen we immers volledig leven. Het wil vermijden dat wij ons te veel gaan richten naar wat was en wat nog moet komen en dat we onszelf gijzelen in oordelen over onszelf en de ander, in kleine en minder kleine zorgen,… Mindfulness wint ook steeds meer terrein in de geestelijke gezondheidszorg. Het wordt door artsen en therapeuten algemeen aanzien als een volwaardige therapie die wetenschappelijk is onderbouwd en waarvan onderzoek aantoont dat ze goed werkt, zeker bij de aanpak van stress, (herval in) depressie, angst en pijn. Dit boek richt zich zowel naar wie mindfulness als denkwijze wil ontdekken, naar de wat meer ervaren mindfulness beoefenaar en naar de arts en de therapeut die met mindfulness als therapie aan de slag wil. De bekende en ervaren mindfulness therapeut Ronald Siegel laat in dit boek zien waar mindfulness vandaan komt, hoe het kan worden toegepast in zowel het dagelijkse leven als in therapie. Hij geeft daarbij heel veel oefeningen die zelf of onder begeleiding kunnen worden uitgevoerd.

Over de auteur:

Ronald D. Siegel is doctor in de psychologie en docent aan de Harvard Medical School, waar hij al meer dan 25 jaar lesgeeft. Hij is coauteur van Back Sense (2002), een boek dat westerse en oosterse benaderingen voor het behandelen van chronische pijn integreert. Tevens is hij coauteur van het veelgeprezen Mindfulness and Psychotherapy (2005), een wetenschappelijk boek over het gebruik van mindfulness als therapie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronald D. Siegel
Uitgever
Acco, Uitgeverij
ISBN
9789033481079
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99