Mindfulness

de aandachtsvolle therapeut

Prijs € 32,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Monique Hulsbergen

Hardback | December 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Handboek MindfulnessDe aandachtsvolle therapeutMindfulness wint aan populariteit en wordt steeds vaker met succes toegepast in de geestelijke gezondheidszorg. Toch bestaan er ook vooroordelen over, en kan het lastig zijn om mindfulness te integreren in een reguliere therapeutische behandeling. Want is mindfulness een methode, of eerder een levensvisie?In dit boek wordt mindfulness op beide manieren beschreven. Als methode: voor therapeuten die mindfulness willen integreren in individuele psychotherapie. Hierbij is het cognitief gedragstherapeutisch denkkader als uitgangspunt genomen. Maar ook als levensvisie: voor het verbeteren van de therapeutische relatie en door het zelf beoefenen van mindfulness. Dit handboek voor therapeuten is zeer toegankelijk geschreven en bevat een duidelijke structuur. De lezer wordt uitgenodigd om mindfulness op verschillende manieren te begrijpen en toe te passen: zowel op de werkvloer als persoonlijk. Naast een wetenschappelijke onderbouwing bevat dit boek ook praktische voorbeelden en oefeningen. --------------------------------------------------------------------------------Over de auteur(s):Monique Hulsbergen (1968) is psychotherapeut en supervisor bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie. Zij is vanaf 1992 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en werkte bij diverse instellingen (Riagg, Algemeen psychiatrisch ziekenhuis en Algemeen ziekenhuis). Vanaf 2007 werkt zij als vrijgevestigd psychotherapeut te Zutphen. Verder geeft zij trainingen op het gebied van mindfulness. In 2009 publiceerde ze samen met Ernst Bohlmeijer het Boom Hulpboek Voluit leven – Mindfulness of de kunst van het aanvaarden.--------------------------------------------------------------------------------Ook van de auteur(s):Voluit leven[apr. 2009]

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Monique Hulsbergen
Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789085067986
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
239

Beschrijving

Handboek Mindfulness
De aandachtsvolle therapeut



Mindfulness wint aan populariteit en wordt steeds vaker met succes toegepast in de geestelijke gezondheidszorg. Toch bestaan er ook vooroordelen over, en kan het lastig zijn om mindfulness te integreren in een reguliere therapeutische behandeling. Want is mindfulness een methode, of eerder een levensvisie?

In dit boek wordt mindfulness op beide manieren beschreven. Als methode: voor therapeuten die mindfulness willen integreren in individuele psychotherapie. Hierbij is het cognitief gedragstherapeutisch denkkader als uitgangspunt genomen. Maar ook als levensvisie: voor het verbeteren van de therapeutische relatie en door het zelf beoefenen van mindfulness.

Dit handboek voor therapeuten is zeer toegankelijk geschreven en bevat een duidelijke structuur. De lezer wordt uitgenodigd om mindfulness op verschillende manieren te begrijpen en toe te passen: zowel op de werkvloer als persoonlijk. Naast een wetenschappelijke onderbouwing bevat dit boek ook praktische voorbeelden en oefeningen.




--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):

Monique Hulsbergen (1968) is psychotherapeut en supervisor bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie. Zij is vanaf 1992 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en werkte bij diverse instellingen (Riagg, Algemeen psychiatrisch ziekenhuis en Algemeen ziekenhuis). Vanaf 2007 werkt zij als vrijgevestigd psychotherapeut te Zutphen. Verder geeft zij trainingen op het gebied van mindfulness. In 2009 publiceerde ze samen met Ernst Bohlmeijer het Boom Hulpboek Voluit leven – Mindfulness of de kunst van het aanvaarden.




--------------------------------------------------------------------------------
Ook van de auteur(s):

Voluit leven[apr. 2009]

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Monique Hulsbergen
Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789085067986
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
239

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99