Mind Magic

ontspanningsprogramma voor baisschoolkinderen

Prijs € 11,90

Uitverkocht

Janine T. Cornelis, Janine Cornelis, Francine C. Jellesma, Francine Jellesma

Paperback | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Nederland heeft bijna driekwart van de Nederlandse kinderen wel eens last van stressgevoelens en ervaart ongeveer een kwart van hen lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak van bekend is. Mind Magic is een laagdrempelig ontspanningsprogramma dat zich richt op het verminderen van stressgevoelens en het verbeteren van de eigenwaarde onder basisschoolleerlingen. Met een combinatie van yogahoudingen, visualisaties en samenspel leren kinderen zich op een prettige manier te ontspannen. Mind Magic bestaat uit 5 losse sessie die elk gebaseerd zijn op een op zichzelf staande verhaallijn en bijpassende muziek om optimaal in te spelen op de belevingswereld van kinderen. Mind Magic is onderzocht onder leerlingen in het reguliere basisonderwijs. Het blijkt dat Mind Magic een grote afname bereikt in de ervaren stressgevoelens, de eigenwaarde enorm verbeterd en voor kinderen tevens erg leuk is om te doen.Drs. Janine Cornelis is orthopedagoog, kinderyogadocente en tevens afgestudeerd in de belevingsmarketing. In haar eigen orthopedagogische praktijk combineert zij deze specialismen om sociaal-emotionele begeleiding aan kinderen en jongeren laagdrempelig en plezierig in te zetten. Dr. Francine Jellesma is werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gepromoveerd op somatische klachten in de kindertijd en heeft veel ervaring met het onderzoeken van interventies om stressgevoelens bij kinderen tegen te gaan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Janine T. Cornelis, Janine Cornelis, Francine C. Jellesma, Francine Jellesma
Uitgever
SWP
ISBN
9789088501371
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
78

Beschrijving

In Nederland heeft bijna driekwart van de Nederlandse kinderen wel eens last van stressgevoelens en ervaart ongeveer een kwart van hen lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak van bekend is. Mind Magic is een laagdrempelig ontspanningsprogramma dat zich richt op het verminderen van stressgevoelens en het verbeteren van de eigenwaarde onder basisschoolleerlingen. Met een combinatie van yogahoudingen, visualisaties en samenspel leren kinderen zich op een prettige manier te ontspannen. Mind Magic bestaat uit 5 losse sessie die elk gebaseerd zijn op een op zichzelf staande verhaallijn en bijpassende muziek om optimaal in te spelen op de belevingswereld van kinderen. Mind Magic is onderzocht onder leerlingen in het reguliere basisonderwijs. Het blijkt dat Mind Magic een grote afname bereikt in de ervaren stressgevoelens, de eigenwaarde enorm verbeterd en voor kinderen tevens erg leuk is om te doen.

Drs. Janine Cornelis is orthopedagoog, kinderyogadocente en tevens afgestudeerd in de belevingsmarketing. In haar eigen orthopedagogische praktijk combineert zij deze specialismen om sociaal-emotionele begeleiding aan kinderen en jongeren laagdrempelig en plezierig in te zetten. Dr. Francine Jellesma is werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gepromoveerd op somatische klachten in de kindertijd en heeft veel ervaring met het onderzoeken van interventies om stressgevoelens bij kinderen tegen te gaan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Janine T. Cornelis, Janine Cornelis, Francine C. Jellesma, Francine Jellesma
Uitgever
SWP
ISBN
9789088501371
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
78

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99