Militair operationeel recht

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Joop Voetelink

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Militair operationeel recht is een relatief jong onderdeel van het militaire recht dat zich bezig houdt met het recht dat van toepassing is tijdens de voorbereiding en uitvoering van militaire operaties. Het karakter van hedendaagse operaties is sterk aan verandering onderhevig, waardoor het militair operationeel recht nog steeds in ontwikkeling is. Bovendien is het een enorm breed gebied. Daarom is er in dit boek voor gekozen om niet apart in te gaan op onderwerpen die al uitgebreid zijn bestudeerd en beschreven, zoals het recht van staten om geweld te gebruiken en het humanitair oorlogsrecht. In plaats hiervan richt dit boek zich op enkele specifieke onderwerpen met een grote impact op met name internationale operaties. Dat zijn in de eerste plaats de afspraken die op uitvoerend niveau worden gemaakt in het kader van de internationale samenwerking van krijgsmachten in de vorm van een bijzondere vorm van internationale overeenkomst, het 'Memorandum of Understanding' (MOU). In de tweede plaats komen de regelingen over de juridische positie van troepen in het buitenland aan bod. Deze worden tegenwoordig meestal aangeduid met de Engelse term 'Status of Forces Agreement' (SOFA). Tot slot richt de aandacht zich op de regels over het gebruik van geweld, de Rules of Engagement en daaraan verwante instrumenten en onderwerpen, zoals detentie. Vervolgens wordt in twee hoofdstukken het militair operationeel recht toegepast op twee specifieke onderwerpen die de laatste jaren in de belangstelling zijn komen te staan. Het gaat om de inzet van civiele bedrijven (contractors) en de toepassing van nieuwe technologieën, zoals de digitale informatietechnologieën en onbemande (wapen)systemen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joop Voetelink
Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058509840
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
388

Beschrijving

Militair operationeel recht is een relatief jong onderdeel van het militaire recht dat zich bezig houdt met het recht dat van toepassing is tijdens de voorbereiding en uitvoering van militaire operaties. Het karakter van hedendaagse operaties is sterk aan verandering onderhevig, waardoor het militair operationeel recht nog steeds in ontwikkeling is. Bovendien is het een enorm breed gebied. Daarom is er in dit boek voor gekozen om niet apart in te gaan op onderwerpen die al uitgebreid zijn bestudeerd en beschreven, zoals het recht van staten om geweld te gebruiken en het humanitair oorlogsrecht.

In plaats hiervan richt dit boek zich op enkele specifieke onderwerpen met een grote impact op met name internationale operaties. Dat zijn in de eerste plaats de afspraken die op uitvoerend niveau worden gemaakt in het kader van de internationale samenwerking van krijgsmachten in de vorm van een bijzondere vorm van internationale overeenkomst, het 'Memorandum of Understanding' (MOU).
In de tweede plaats komen de regelingen over de juridische positie van troepen in het buitenland aan bod. Deze worden tegenwoordig meestal aangeduid met de Engelse term 'Status of Forces Agreement' (SOFA). Tot slot richt de aandacht zich op de regels over het gebruik van geweld, de Rules of Engagement en daaraan verwante instrumenten en onderwerpen, zoals detentie.

Vervolgens wordt in twee hoofdstukken het militair operationeel recht toegepast op twee specifieke onderwerpen die de laatste jaren in de belangstelling zijn komen te staan. Het gaat om de inzet van civiele bedrijven (contractors) en de toepassing van nieuwe technologieën, zoals de digitale informatietechnologieën en onbemande (wapen)systemen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joop Voetelink
Uitgever
Wolf Legal Publishers
ISBN
9789058509840
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
388

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99