Milieubeleid

analyse en perspectief

Prijs € 46,00

Uitverkocht

Paperback | Augustus 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

MilieubeleidAnalyse en perspectiefMilieuvraagstukken en milieubeleid zijn belangrijke kwesties. Na een periode van beperkte maatscheppelijke en politieke belangstelling is, met het klimaatprobleem als belangrijkste katalysator, het milleu weer helemaal ‘in’.Milieubeleid-Analyse en perspectief bespreekt de theorie en prektijk van het Nederlandse en internationale milieubeleid Deel 1 bevat sociaalwetenschappelijke analyses van het ontstaan en de ontwikkeling van het milieubeleid, van de inhoudelijke accenten en van de juridische neerslag ervan. Deel 2 heeft een beleidswetenschappelike benadering en laat zien hoe verschillende perspectiven andere kenmerken van het milieubeled benadrukken. In deel 3 anaiyseren de auteurs de recente ontwikkelingen in de bestuurlijke context van het mlileubeleid, dat steeds meer actoren. sectoren en beleidsniveaus kent en onderdeel is geworden van een ‘weweldpolitiek avant la lettre’. Ten slotte wordt in deel 4 de relatie tussen maatschappij en milieu bestu bestudeerd vanuit een politieke, economische, ruimtelijke en communicatieve invalshoek.Dit boek geschreven voor studenten in het academisch en het hbo-onderwijs die zich bezighouden met milieuvraagstukken in studies ais bestuurskunde, rechten, milieukunde, ruimtelijke wetenschappen en economie. Ook is het interssant voor professioinals die op de hoogte willen stellen van recente ontwikkelingen in het milieubeleid en in de milieubeleidswetenschappen.Milieubeleid-Analyse en parspectief staat onder redactie van prof. dr. Peter Driessen, Universiteit Utrecht en prof. dr. Pieter Leroy. Redboud Universiteit Nijmegen.www.coutinho.nlISBN 9789046900666NUR 754

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046900666
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
434

Beschrijving

Milieubeleid
Analyse en perspectief
Milieuvraagstukken en milieubeleid zijn belangrijke kwesties. Na een periode van beperkte maatscheppelijke en politieke belangstelling is, met het klimaatprobleem als belangrijkste katalysator, het milleu weer helemaal ‘in’.
Milieubeleid-Analyse en perspectief bespreekt de theorie en prektijk van het Nederlandse en internationale milieubeleid Deel 1 bevat sociaalwetenschappelijke analyses van het ontstaan en de ontwikkeling van het milieubeleid, van de inhoudelijke accenten en van de juridische neerslag ervan. Deel 2 heeft een beleidswetenschappelike benadering en laat zien hoe verschillende perspectiven andere kenmerken van het milieubeled benadrukken. In deel 3 anaiyseren de auteurs de recente ontwikkelingen in de bestuurlijke context van het mlileubeleid, dat steeds meer actoren. sectoren en beleidsniveaus kent en onderdeel is geworden van een ‘weweldpolitiek avant la lettre’. Ten slotte wordt in deel 4 de relatie tussen maatschappij en milieu bestu bestudeerd vanuit een politieke, economische, ruimtelijke en communicatieve invalshoek.
Dit boek geschreven voor studenten in het academisch en het hbo-onderwijs die zich bezighouden met milieuvraagstukken in studies ais bestuurskunde, rechten, milieukunde, ruimtelijke wetenschappen en economie. Ook is het interssant voor professioinals die op de hoogte willen stellen van recente ontwikkelingen in het milieubeleid en in de milieubeleidswetenschappen.
Milieubeleid-Analyse en parspectief staat onder redactie van prof. dr. Peter Driessen, Universiteit Utrecht en prof. dr. Pieter Leroy. Redboud Universiteit Nijmegen.
www.coutinho.nl
ISBN 9789046900666
NUR 754

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046900666
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
434

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99