Mijn persoonlijke Jihad

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Bruno Struys, Younnes Michael Delefortrie

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom trekt een Belgische jongen naar Syrië en sluit hij zich aan bij Islamitische Staat om daar de wapens op te nemen?Het verhaal van YOUNNES DELEFORTRIE is er voor iedereen die verder wil kijken dan de krantenkoppen. Het is een combinatie van oorlogsdrama en morele zoektocht. Het verhaal van een Vlaamse jongen. Ooit was hij een vromemisdienaar; later een gezocht jihadi.Van het kerkplein naar het kalifaat of van de Playstation naar oorlogsgebied:sinds de zomer van 2012 vertrokken meer dan vijfhonderd Belgen naar de oorlog in Syrië. Geen enkel land in Europa kende zo'n grote vlucht van jonge, radicale moslims. De Syriëstrijders waren de voorbije jaren niet uit het nieuws te branden, maar hun families bleven radeloos achter.Voor het eerst komt een van hen zelf aan het woord. Door de ogen van Younnes beleven we de opkomst van Sharia4Belgium, de uittocht naar Syrië en het strijdgewoel in Aleppo, maar ook zijn terugkeer en daaropvolgend het grootste terrorismeproces in België ooit. Journalist Bruno Struys schreef dit beklijvende verhaal op basis van dagenlange interviews met Younnes, gesprekken met zijn naaste familie en ontroerende brieven van zijn geliefde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bruno Struys, Younnes Michael Delefortrie
Uitgever
Van Halewyck
ISBN
9789461314376
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Waarom trekt een Belgische jongen naar Syrië en sluit hij zich aan bij Islamitische Staat om daar de wapens op te nemen?

Het verhaal van YOUNNES DELEFORTRIE is er voor iedereen die verder wil kijken dan de krantenkoppen. Het is een combinatie van oorlogsdrama en morele zoektocht. Het verhaal van een Vlaamse jongen. Ooit was hij een vrome
misdienaar; later een gezocht jihadi.

Van het kerkplein naar het kalifaat of van de Playstation naar oorlogsgebied:
sinds de zomer van 2012 vertrokken meer dan vijfhonderd Belgen naar de oorlog in Syrië. Geen enkel land in Europa kende zo'n grote vlucht van jonge, radicale moslims. De Syriëstrijders waren de voorbije jaren niet uit het nieuws te branden, maar hun families bleven radeloos achter.

Voor het eerst komt een van hen zelf aan het woord. Door de ogen van Younnes beleven we de opkomst van Sharia4Belgium, de uittocht naar Syrië en het strijdgewoel in Aleppo, maar ook zijn terugkeer en daaropvolgend het grootste terrorismeproces in België ooit.

Journalist Bruno Struys schreef dit beklijvende verhaal op basis van dagenlange interviews met Younnes, gesprekken met zijn naaste familie en ontroerende brieven van zijn geliefde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bruno Struys, Younnes Michael Delefortrie
Uitgever
Van Halewyck
ISBN
9789461314376
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99