Mijn Mediarecht 1984-2014 2 Deel 2 de noten op mijn zang

annotaties, gebundeld ter gelegenheid van mijn 75ste verjaardag

Prijs € 65,00

Niet beschikbaar

Gerard Schuijt

Paperback | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van nieuwsgaring staan centraal in het werk van Gerard Schuijt, waarin zijn journalistieke achtergrond onmiskenbaar aanwezig is. Hij was ooit journalist, werd algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, schreef een proefschrift over arbeidsverhoudingen in de journalistiek en werd hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar mediarecht aan de Universiteit Leiden. Steeds verkende hij de juridische aspecten van de journalistieke praktijk: bronbescherming, inbeslagneming journalistiek materiaal, rectificeren, perskaarten, undercoverjournalistiek en verborgen camera, reality tv, overvaljournalistiek, de rechten van interviewer en geïnterviewde, het redactiestatuut en de onafhankelijkheid van de hoofdredacteur en zijn redactie en - niet te vergeten - wie is in het digitale tijdperk journalist en wie niet? Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag maakte hij een keuze uit zijn beste artikelen (deel 1) en annotaties (deel 2). Ze geven een mooi beeld van de rechtsontwikkeling in de afgelopen dertig jaar. Gerard Schuijt schrijft met een journalistieke pen, met veel achtergrondinformatie over de journalistieke praktijk en ook voor niet-juristen te begrijpen. In 2009 werd hij door zijn vakbroeders gekozen tot de Gouden Peer van het mediarecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerard Schuijt
Uitgever
deLex B.V.
ISBN
9789086920495
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Beschrijving

Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van nieuwsgaring staan centraal in het werk van Gerard Schuijt, waarin zijn journalistieke achtergrond onmiskenbaar aanwezig is. Hij was ooit journalist, werd algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, schreef een proefschrift over arbeidsverhoudingen in de journalistiek en werd hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar mediarecht aan de Universiteit Leiden. Steeds verkende hij de juridische aspecten van de journalistieke praktijk: bronbescherming, inbeslagneming journalistiek materiaal, rectificeren, perskaarten, undercoverjournalistiek en verborgen camera, reality tv, overvaljournalistiek, de rechten van interviewer en geïnterviewde, het redactiestatuut en de onafhankelijkheid van de hoofdredacteur en zijn redactie en - niet te vergeten - wie is in het digitale tijdperk journalist en wie niet?
Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag maakte hij een keuze uit zijn beste artikelen (deel 1) en annotaties (deel 2). Ze geven een mooi beeld van de rechtsontwikkeling in de afgelopen dertig jaar.
Gerard Schuijt schrijft met een journalistieke pen, met veel achtergrondinformatie over de journalistieke praktijk en ook voor niet-juristen te begrijpen. In 2009 werd hij door zijn vakbroeders gekozen tot de Gouden Peer van het mediarecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerard Schuijt
Uitgever
deLex B.V.
ISBN
9789086920495
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
360

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99