Mijn laatste snik

discrete herinneringen

Prijs € 22,99

Uitverkocht

L. Bunuel

Paperback | April 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Luis Buñuel Mijn laatste snik ??????????????????????????????????? Openhartige autobiografie van de beroemdstesurrealistische filmer weer leverbaar. ??????????????????????????????????? In Mijn laatste snik, de klassieke memoires van filmmaker Luis Buñuel, wordt een onthutsende en onthullende kijk gegeven op de roerige ontwikkelingen van de twintigste eeuw en op de personen die de kunst en het culturele leven deden wankelen. Buñuel nam deel aan de grote kunstvernieuwing van de jaren twintig en dertig en stond midden in de politieke realiteit, wat culmineerde in een actieve rol in de Spaanse Burgeroorlog. Mijn laatste snik is ook een openhartig zelfportret van een kunstenaar die intens heeft geleefd en die niets wenste terug te nemen van zijn woorden en zijn daden. Zijn zwarte humor is in Mijn laatste snik net zo vitaal als in de tijd van zijn beroemde filmdebuut Un chien andalou. Schokkend en onvergetelijk zijn de passages waar hij spreekt over het ouder worden. Net als in zijn films toont Buñuel zich in Mijn laatste snik een onweerstaanbare meester van de droom en de opstandigheid. "Verrukkelijke memoires." NRC Handelsblad Luis Buñuel (Spanje, 1900?1983) was een van de belangrijkste regisseurs uit de filmgeschiedenis. Hij geldt als uitvinder van de surrealistische film en was de "officiële" filmer van de surrealistische beweging. Zijn bekendste films zijn Belle de Jour (1967), El Ángel exterminador (1962) en Un chien andalou (1929), de beroemde schandaalfilm die hij samen met Salvador Dalí maakte. In 1982 kreeg Buñuel op het Festival van Venetië de Gouden Leeuw voor zijn hele oeuvre.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L. Bunuel
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029084277
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Luis Buñuel
Mijn laatste snik

???????????????????????????????????
Openhartige autobiografie van de beroemdstesurrealistische filmer weer leverbaar.
???????????????????????????????????

In Mijn laatste snik, de klassieke memoires van filmmaker Luis Buñuel, wordt een onthutsende en onthullende kijk gegeven op de roerige ontwikkelingen van de twintigste eeuw en op de personen die de kunst en het culturele leven deden wankelen. Buñuel nam deel aan de grote kunstvernieuwing van de jaren twintig en dertig en stond midden in de politieke realiteit, wat culmineerde in een actieve rol in de Spaanse Burgeroorlog.
Mijn laatste snik is ook een openhartig zelfportret van een kunstenaar die intens heeft geleefd en die niets wenste terug te nemen van zijn woorden en zijn daden. Zijn zwarte humor is in Mijn laatste snik net zo vitaal als in de tijd van zijn beroemde filmdebuut Un chien andalou. Schokkend en onvergetelijk zijn de passages waar hij spreekt over het ouder worden.
Net als in zijn films toont Buñuel zich in Mijn laatste snik een onweerstaanbare meester van de droom en de opstandigheid.

"Verrukkelijke memoires." NRC Handelsblad

Luis Buñuel (Spanje, 1900?1983) was een van de belangrijkste regisseurs uit de filmgeschiedenis. Hij geldt als uitvinder van de surrealistische film en was de "officiële" filmer van de surrealistische beweging. Zijn bekendste films zijn Belle de Jour (1967), El Ángel exterminador (1962) en Un chien andalou (1929), de beroemde schandaalfilm die hij samen met Salvador Dalí maakte. In 1982 kreeg Buñuel op het Festival van Venetië de Gouden Leeuw voor zijn hele oeuvre.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L. Bunuel
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029084277
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2009
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99