Mijn familienaam

waar komt die vandaan?

Prijs € 27,50

Uitverkocht

Frans Debrabandere

Hardback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

What's in a name? Meer dan je zou denken!Een familienaam zegt iets over de geschiedenis van een geslacht en leert ons hoe onze voorouders elkaar noemden en naar de wereld keken. Maar waar komen familienamen vandaan? Wanneer ontstonden ze? Hoe worden ze gevormd en vaak vervormd? Waarom vertaalden humanisten hun naam in het Latijns of Grieks? Welke familienaam krijgen vondelingen? Dit boek vertelt het verhaal achter familienamen. En natuurlijk leer je ook meer over jouw familienaam! In het uitvoerige register achteraan vind je in het boek de weg naar de verklaring van talloze achternamen. Zo stamt Meus van Bartolomeus af en is de familienaam Rommel een bijnaam die lawaaimaker betekent. De Vleeschouwer is een nazaat van een slager en Van den Broek woonde vroeger aan een moeras. Na zijn standaardwerk Woordenboek van de familienamen in België en Noord-Frankrijk vat dr. Frans Debrabandere nu zijn rijke ervaring met familienamen in een voor iedereen toegankelijk boek samen. Als vooraanstaand taalkundige schreef hij al talloze lexicografische, etymologische, dialectologische en naamkundige werken. Voor zijn Oost-Vlaams en Zeeuws-Vlaams etymologisch woordenboek ontving hij in 2009 de Kruyskamp-prijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frans Debrabandere
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058268600
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
250

Beschrijving

What's in a name? Meer dan je zou denken!
Een familienaam zegt iets over de geschiedenis van een geslacht en leert ons hoe onze voorouders elkaar noemden en naar de wereld keken. Maar waar komen familienamen vandaan? Wanneer ontstonden ze? Hoe worden ze gevormd en vaak vervormd? Waarom vertaalden humanisten hun naam in het Latijns of Grieks? Welke familienaam krijgen vondelingen?

Dit boek vertelt het verhaal achter familienamen. En natuurlijk leer je ook meer over jouw familienaam! In het uitvoerige register achteraan vind je in het boek de weg naar de verklaring van talloze achternamen. Zo stamt Meus van Bartolomeus af en is de familienaam Rommel een bijnaam die lawaaimaker betekent. De Vleeschouwer is een nazaat van een slager en Van den Broek woonde vroeger aan een moeras.

Na zijn standaardwerk Woordenboek van de familienamen in België en Noord-Frankrijk vat dr. Frans Debrabandere nu zijn rijke ervaring met familienamen in een voor iedereen toegankelijk boek samen. Als vooraanstaand taalkundige schreef hij al talloze lexicografische, etymologische, dialectologische en naamkundige werken. Voor zijn Oost-Vlaams en Zeeuws-Vlaams etymologisch woordenboek ontving hij in 2009 de Kruyskamp-prijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frans Debrabandere
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789058268600
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
250

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99