Middelburg 17 mei 1940

het vergeten bombardement

Prijs € 29,50

Uitverkocht

Hardback | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Vergeten Bombardement, zo zijn we de verwoesting van de Middelburgse binnenstad op 17 mei 1940 wel gaan noemen. Terwijl de meeste Nederlanders weten dat Rotterdam op 14 mei 1940 door de Duitsers werd gebombardeerd, is veel minder bekend dat drie dagen later de Zeeuwse hoofdstad een soortgelijk lot onderging. Uitputtend onderzoek naar het hoe en waarom van de vernietiging van het middeleeuwse Middelburgse stadshart en de gebeurtenissen daar om heen werd niet eerder verricht. Toch zijn er in de loop der jaren diverse publicaties over het bombardement verschenen. Maar kloppen die verhalen? Waren de Duitsers verantwoordelijk voor de verwoestingen? Wat voor soort bombardement was het: een luchtbombardement of is er vooral sprake geweest van artilleriebeschietingen? Wat deden de Fransen hier en wat was de rol van de Engelsen? En hoeveel personen zijn er eigenlijk omgekomen bij het bombardement? Het antwoord op die vragen vindt u in dit boek. Een team van deskundige historici deed onderzoek in binnen- en buitenland. Daarbij konden niet eerder onderzochte archivalia en particuliere collecties geraadpleegd worden. Bovendien kon het boek geïllustreerd worden met prachtig beeldmateriaal, dat deels niet eerder gepubliceerd is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boer, Den / De Ruiter
ISBN
9789079875221
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

Het Vergeten Bombardement, zo zijn we de verwoesting van de Middelburgse binnenstad op 17 mei 1940 wel gaan noemen. Terwijl de meeste Nederlanders weten dat Rotterdam op 14 mei 1940 door de Duitsers werd gebombardeerd, is veel minder bekend dat drie dagen later de Zeeuwse hoofdstad een soortgelijk lot onderging. Uitputtend onderzoek naar het hoe en waarom van de vernietiging van het middeleeuwse Middelburgse stadshart en de gebeurtenissen daar om heen werd niet eerder verricht. Toch zijn er in de loop der jaren diverse publicaties over het bombardement verschenen. Maar kloppen die verhalen? Waren de Duitsers verantwoordelijk voor de verwoestingen? Wat voor soort bombardement was het: een luchtbombardement of is er vooral sprake geweest van artilleriebeschietingen? Wat deden de Fransen hier en wat was de rol van de Engelsen? En hoeveel personen zijn er eigenlijk omgekomen bij het bombardement? Het antwoord op die vragen vindt u in dit boek.

Een team van deskundige historici deed onderzoek in binnen- en buitenland. Daarbij konden niet eerder onderzochte archivalia en particuliere collecties geraadpleegd worden. Bovendien kon het boek geïllustreerd worden met prachtig beeldmateriaal, dat deels niet eerder gepubliceerd is.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boer, Den / De Ruiter
ISBN
9789079875221
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99