Methodisch handelen inzichtelijk

Prijs € 32,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jos Kuiper, Peter Zijsling

Paperback | Januari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Methodisch handelen lijkt een vanzelfsprekende basisvaardigheid voor professionele hulpverleners. In de praktijk blijkt het voor veel aankomende hulpverleners heel lastig om het concept van methodisch handelen onder de knie te krijgen. Methodisch handelen inzichtelijk biedt de student stap voor stap inzicht in het concept van methodisch handelen. Het boek bevat tal van praktische voorbeelden waardoor helder wordt wat methodisch handelen precies is. Theorie wordt wel aangereikt, maar dient in deze uitgave niet voortdurend als leidraad. Het boek behandelt de kernbegrippen in een begrijpelijke context voor aankomende hulpverleners in hun eerste jaar. Het laat hen kennis maken met de negen fasen van de plancyclus van methodisch handelen, en geeft ze mogelijkheden om deze plancyclus toe te passen én te relateren aan de verschillende beroepspraktijken.Deze twee druk is grondig herzien en geactualiseerd. Bij het boek hoort ook een website, www.methodischhandeleninzichtelijk2edruk.nl, met uitwerkingen van de opdrachten in het boek. Daarnaast vinden ze er verdiepende opdrachten bij de in het boek behandelde casussen. Voor docenten zijn er Powerpoints bij elk hoofdstuk, een uitgebreide docentenhandleiding en een oefentoets.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jos Kuiper, Peter Zijsling
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538277
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
252

Beschrijving

Methodisch handelen lijkt een vanzelfsprekende basisvaardigheid voor professionele hulpverleners. In de praktijk blijkt het voor veel aankomende hulpverleners heel lastig om het concept van methodisch handelen onder de knie te krijgen.
Methodisch handelen inzichtelijk biedt de student stap voor stap inzicht in het concept van methodisch handelen. Het boek bevat tal van praktische voorbeelden waardoor helder wordt wat methodisch handelen precies is. Theorie wordt wel aangereikt, maar dient in deze uitgave niet voortdurend als leidraad. Het boek behandelt de kernbegrippen in een begrijpelijke context voor aankomende hulpverleners in hun eerste jaar. Het laat hen kennis maken met de negen fasen van de plancyclus van methodisch handelen, en geeft ze mogelijkheden om deze plancyclus toe te passen én te relateren aan de verschillende beroepspraktijken.

Deze twee druk is grondig herzien en geactualiseerd.

Bij het boek hoort ook een website, www.methodischhandeleninzichtelijk2edruk.nl, met uitwerkingen van de opdrachten in het boek. Daarnaast vinden ze er verdiepende opdrachten bij de in het boek behandelde casussen. Voor docenten zijn er Powerpoints bij elk hoofdstuk, een uitgebreide docentenhandleiding en een oefentoets.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jos Kuiper, Peter Zijsling
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538277
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
252

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99