Meten & managen

methoden en technieken voor P&O'ers

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Cora Nijenhuis

Paperback | December 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stel: een bedrijf moet door een nieuwe CAO terug van een 38-urige naar een 36-urige werkweek. Hoeveel extra personeel moet er nu aangenomen worden? En met welk bedrag stijgen de loonkosten door dit 'akkefietje'? Welke besparingen zijn er mogelijk om toch kostenneutraal uit te komen? Hoeveel euro kost het invoeren van maandelijks een uur werkoverleg eigenlijk en hoeveel levert het op? Personeelsmanagement heeft een dimensie die vaak onderbelicht blijft: rekenen en je argumenten cijfermatig onderbouwen. Want niet alleen financiële mensen houden zich met cijfers bezig, iedere bedrijfsdiscipline heeft hiermee te maken. Personeelsplanning is, net als andere vormen van planning, erop gericht om onzekerheden in de bedrijfsvoering terug te dringen. En daar bestaan gewoon methoden en technieken voor die je in Meten & managen kunt leren. In 'Meten & managen. Methoden en technieken voor P&O'ers' hebben we het over de 'harde' kant van personeelsmanagement. Daaronder vallen niet alleen het plannen van personeel, maar ook ken- en stuurgetallen, omgaan met budgetten, het personeelsdossier bijhouden et cetera. Als personeelsmanager zul je net als iedere andere manager financiële verantwoording af moeten leggen. Met dit boek leer je hoe.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cora Nijenhuis
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058711687
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Stel: een bedrijf moet door een nieuwe CAO terug van een 38-urige naar een 36-urige werkweek. Hoeveel extra personeel moet er nu aangenomen worden? En met welk bedrag stijgen de loonkosten door dit 'akkefietje'? Welke besparingen zijn er mogelijk om toch kostenneutraal uit te komen? Hoeveel euro kost het invoeren van maandelijks een uur werkoverleg eigenlijk en hoeveel levert het op?

Personeelsmanagement heeft een dimensie die vaak onderbelicht blijft: rekenen en je argumenten cijfermatig onderbouwen. Want niet alleen financiële mensen houden zich met cijfers bezig, iedere bedrijfsdiscipline heeft hiermee te maken. Personeelsplanning is, net als andere vormen van planning, erop gericht om onzekerheden in de bedrijfsvoering terug te dringen. En daar bestaan gewoon methoden en technieken voor die je in Meten & managen kunt leren.

In 'Meten & managen. Methoden en technieken voor P&O'ers' hebben we het over de 'harde' kant van personeelsmanagement. Daaronder vallen niet alleen het plannen van personeel, maar ook ken- en stuurgetallen, omgaan met budgetten, het personeelsdossier bijhouden et cetera. Als personeelsmanager zul je net als iedere andere manager financiële verantwoording af moeten leggen. Met dit boek leer je hoe.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cora Nijenhuis
Uitgever
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058711687
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99