Metaforen in coaching

Prijs € 27,25

Uitverkocht

Rudy Vandamme, Jikke de Ruiter

Paperback | Oktober 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Coaches, hulpverleners en hun cliënten gebruiken metaforen om hun activiteit vorm te geven. Metaforen zijn vaak terug te vinden in denkmodellen zoals het ijsbergmodel en het ui-model. Ze kunnen ook algemener zijn: de cliënt volgt een weg naar een doel, ontwikkeling wordt gezien als een bloem die volwassen wordt en de ontmoeting is de bevrijding van het moeten.Dit boek beschrijft meer dan 150 veelgebruikte metaforen in coaching. Ze zijn opgedeeld in zeven hoofdstukken, gecategoriseerd volgens de voortgangsrichting die wordt uitgezet. Achter in het boek helpt een index met 180 termen je zoekwerk.De metaforen worden beschreven volgens hun etymologie en historische betekenis. Elke metafoor wordt bovendien kritisch geduid in het licht van maatschappelijke ontwikkelingen. Willen we met onze cliënten nog wel graven in de diepte? Moeten we kost wat kost doelen bereiken? Geloven we dat een spiegel voorhouden de cliënt echt verder helpt? Zodoende helpt dit boek de coach metaforen rijker te gebruiken en een eigen kritische visie te ontwikkelen op zinvolle coaching.'De auteurs zijn er in geslaagd een tekst af te leveren die niet alleen praktische relevantie heeft, maar ook bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het coachvak.' (Dr. Bert Coenen, docent begeleidingskunde)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rudy Vandamme, Jikke de Ruiter
Uitgever
Partners & Van Damme bvba
ISBN
9789490384180
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Coaches, hulpverleners en hun cliënten gebruiken metaforen om hun activiteit vorm te geven. Metaforen zijn vaak terug te vinden in denkmodellen zoals het ijsbergmodel en het ui-model. Ze kunnen ook algemener zijn: de cliënt volgt een weg naar een doel, ontwikkeling wordt gezien als een bloem die volwassen wordt en de ontmoeting is de bevrijding van het moeten.
Dit boek beschrijft meer dan 150 veelgebruikte metaforen in coaching. Ze zijn opgedeeld in zeven hoofdstukken, gecategoriseerd volgens de voortgangsrichting die wordt uitgezet. Achter in het boek helpt een index met 180 termen je zoekwerk.
De metaforen worden beschreven volgens hun etymologie en historische betekenis. Elke metafoor wordt bovendien kritisch geduid in het licht van maatschappelijke ontwikkelingen. Willen we met onze cliënten nog wel graven in de diepte? Moeten we kost wat kost doelen bereiken? Geloven we dat een spiegel voorhouden de cliënt echt verder helpt? Zodoende helpt dit boek de coach metaforen rijker te gebruiken en een eigen kritische visie te ontwikkelen op zinvolle coaching.
'De auteurs zijn er in geslaagd een tekst af te leveren die niet alleen praktische relevantie heeft, maar ook bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het coachvak.' (Dr. Bert Coenen, docent begeleidingskunde)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rudy Vandamme, Jikke de Ruiter
Uitgever
Partners & Van Damme bvba
ISBN
9789490384180
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99