metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst

Prijs € 53,95

Niet beschikbaar

Colin van der Heiden

Paperback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst is een protocol voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, die patiënten met een gegeneraliseerde angststoornis (GAS) behandelen.Het protocol is gebaseerd op de metacognitieve therapie (MCT). MCT richt zich op de manier waarop mensen over hun gepieker nadenken. Dit in tegenstelling tot standaard cognitieve gedragstherapieprogramma's voor patiënten met een GAS, die zich richten op het onderzoeken van de inhoud van het piekeren. MCT is een veelbelovende behandeling voor patiënten met een GAS.Metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, die patiënten met een gegeneraliseerde angststoornis (GAS) behandelen.Bij het boek is ook een werkboek verkrijgbaar. Het werkboek 'Stop met piekeren' (isbn97890313)wordt gebruikt naast een behandeling metacognitieve gedragstherapie. Het bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft.Metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer en bevat een dvd met beelden van therapiesessies. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Colin van der Heiden
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031353118
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
109

Beschrijving

Metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst is een protocol voor hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, die patiënten met een gegeneraliseerde angststoornis (GAS) behandelen.
Het protocol is gebaseerd op de metacognitieve therapie (MCT). MCT richt zich op de manier waarop mensen over hun gepieker nadenken. Dit in tegenstelling tot standaard cognitieve gedragstherapieprogramma's voor patiënten met een GAS, die zich richten op het onderzoeken van de inhoud van het piekeren. MCT is een veelbelovende behandeling voor patiënten met een GAS.

Metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, die patiënten met een gegeneraliseerde angststoornis (GAS) behandelen.
Bij het boek is ook een werkboek verkrijgbaar. Het werkboek 'Stop met piekeren' (isbn97890313)wordt gebruikt naast een behandeling metacognitieve gedragstherapie. Het bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft.

Metacognitieve therapie bij gegeneraliseerde angst is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer en bevat een dvd met beelden van therapiesessies. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie. Protocollen voor de GGZ is bedoeld voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Colin van der Heiden
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031353118
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
109

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99