Met vallen en opstaan

probleemsituaties bij prestatiesporters

Prijs € 29,15

Uitverkocht

B. De Cuyper, Bert De Cuyper

Paperback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met vallen en opstaan - Probleemsituaties bij prestatiesportersBert De CuyperZo veel mogelijk trainen, maar wel blessurevrij blijven. Willen laten zien dat je een formidabele dribbel of een fantastische traptechniek in huis hebt, maar ook je rol in dienst van het team vervullen. Geen gram vet te veel hebben, maar wel nét genoeg om de inspanningen van een duursport aan te kunnen. Prestatiesport wordt gespeeld op het scherp van de snede, en roept derhalve vele potentiële probleemsituaties op.Hoe begeleid je sporters die kampen met blessureleed? Hoe laat je een team optimaal presteren? En hoe stel je het onderwerp 'problematisch eetgedrag' aan de orde? In Met vallen en opstaan worden deze thema's in drie delen behandeld. In deel 1 staat het omgaan met blessures centraal, deel 2 bespreekt het fenomeen onderpresteren in teams, en deel 3 handelt over problematisch eetgedrag. Elk deel sluit af met een hoofdstuk waarin adviezen en richtlijnen bijeengebracht zijn die de betreffende probleemsituatie helpen te voorkomen, dan wel vroegtijdig en juist in te schatten, dan wel adequaat aan te pakken.Met vallen en opstaan richt zich op hen die van zeer nabij met deze probleemsituaties geconfronteerd worden: trainers en coaches. Hun kwaliteiten worden juist in deze situaties op de proef gesteld. Maar ook voor psychologen die besmet zijn geraakt met het sportvirus, is deze uitgave een aanrader. Geregeld wordt de link gelegd naar sociaal-psychologische theorieën, theorieën over gedragsverandering, en onderzoek uit de bedrijfs-, persoonlijkheids- en ontwikkelingspsychologie. Tot slot kunnen ook sporters hun voordeel doen met dit boek. Het biedt hen de mogelijkheid om de probleemsituatie waarin ze verkeren zelf bij te sturen in de richting van een goede afloop of gewenste uitkomst.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. De Cuyper, Bert De Cuyper
Uitgever
Arko Sports Media BV
ISBN
9789054720218
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

Met vallen en opstaan - Probleemsituaties bij prestatiesporters
Bert De Cuyper

Zo veel mogelijk trainen, maar wel blessurevrij blijven. Willen laten zien dat je een formidabele dribbel of een fantastische traptechniek in huis hebt, maar ook je rol in dienst van het team vervullen. Geen gram vet te veel hebben, maar wel nét genoeg om de inspanningen van een duursport aan te kunnen. Prestatiesport wordt gespeeld op het scherp van de snede, en roept derhalve vele potentiële probleemsituaties op.

Hoe begeleid je sporters die kampen met blessureleed? Hoe laat je een team optimaal presteren? En hoe stel je het onderwerp 'problematisch eetgedrag' aan de orde? In Met vallen en opstaan worden deze thema's in drie delen behandeld. In deel 1 staat het omgaan met blessures centraal, deel 2 bespreekt het fenomeen onderpresteren in teams, en deel 3 handelt over problematisch eetgedrag. Elk deel sluit af met een hoofdstuk waarin adviezen en richtlijnen bijeengebracht zijn die de betreffende probleemsituatie helpen te voorkomen, dan wel vroegtijdig en juist in te schatten, dan wel adequaat aan te pakken.

Met vallen en opstaan richt zich op hen die van zeer nabij met deze probleemsituaties geconfronteerd worden: trainers en coaches. Hun kwaliteiten worden juist in deze situaties op de proef gesteld. Maar ook voor psychologen die besmet zijn geraakt met het sportvirus, is deze uitgave een aanrader. Geregeld wordt de link gelegd naar sociaal-psychologische theorieën, theorieën over gedragsverandering, en onderzoek uit de bedrijfs-, persoonlijkheids- en ontwikkelingspsychologie. Tot slot kunnen ook sporters hun voordeel doen met dit boek. Het biedt hen de mogelijkheid om de probleemsituatie waarin ze verkeren zelf bij te sturen in de richting van een goede afloop of gewenste uitkomst.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. De Cuyper, Bert De Cuyper
Uitgever
Arko Sports Media BV
ISBN
9789054720218
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
216

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99