Met uitzicht op de Ecrins

bergwandelingen Franse Alpen dagtochten, meerdaagse tochten, kindertochten, toppentochten

Prijs € 19,75

Uitverkocht

Noes Lautier, Robert Eckhardt

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met uitzicht op de Écrins is een bergwandelgids met 72 dagtochten (waaronder een groot aantal toppentochten) en 5 meerdaagse bergwandelingen in de Hautes-Alpes (Frankrijk). Formaat, opzet en indeling zijn hetzelfde als van de in 2009 verschenen gidsen Tour du Mont Blanc en Met uitzicht op de Mont Blanc. Het thema is deze keer 'uitzicht op het Massif des Écrins', een van de indrukwekkendste berggebieden van de Alpen. In de praktijk betekent dit dat de wandelaar tijdens elke tocht minimaal éénmaal zicht heeft op de hoge bergen en witte gletsjers van dit magnifieke gebergte.De auteurs zijn Noes Lautier, die ruim 18 jaar eindredacteur van het buitensportblad Op Pad is geweest, en Robert Eckhardt, bekend als alpinist en fotograaf. Beiden hebben zeer ruime ervaring in de bergsport én in het beschrijven van wandeltochten. In de zomers van 2010 en 2011 hebben Noes Lautier en Robert Eckhardt alle tochten gelopen en beschreven. Zij hebben in totaal 67.880 meter gestegen en 90 toppen beklommen.De gids is ingedeeld in 3 gebieden: Vallée de la Clarée en Cerces, Oostelijke Écrins, en Queyras, wandelgebieden bij uitstek. In één hoofdstukje staan vaak meerdere routes. Bijvoorbeeld: een makkelijke wandeling heen-en-weer naar een meer (bijv. route 7), de beklimming van een berg vanaf dat meer (route 9) en via een andere weg terug naar het beginpunt (route 8). Dat heeft een groot aantal kindertochten opgeleverd, maar ook ruige tochten door gebieden waar weinig mensen komen en nieuwe wandelingen die nooit eerder beschreven zijn, zoals de Tour de Montbrison (route 18). De moeilijkheidsgraad is in de tekst in een pictogrammenbalkje weergegeven en op de kaartjes met een kleur.NIEUW t.o.v. alle andere (buitenlandstalige) gidsjes over de Hautes-Alpes zijn het thema (tijdens elke tocht zicht op de Écrins), de omvang van het beschreven gebied, de nooit eerder beschreven routes en het feit dat dit grote gebied vanuit één centraal punt te bereiken is, namelijk de vallei van de Haute-Durance met de plaatsen Argentière-la-Bessée en het gehucht Champcella.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Noes Lautier, Robert Eckhardt
Uitgever
Willems adventure publications
ISBN
9789080602007
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving


Met uitzicht op de Écrins is een bergwandelgids met 72 dagtochten (waaronder een groot aantal toppentochten) en 5 meerdaagse bergwandelingen in de Hautes-Alpes (Frankrijk). Formaat, opzet en indeling zijn hetzelfde als van de in 2009 verschenen gidsen Tour du Mont Blanc en Met uitzicht op de Mont Blanc. Het thema is deze keer 'uitzicht op het Massif des Écrins', een van de indrukwekkendste berggebieden van de Alpen. In de praktijk betekent dit dat de wandelaar tijdens elke tocht minimaal éénmaal zicht heeft op de hoge bergen en witte gletsjers van dit magnifieke gebergte.

De auteurs zijn Noes Lautier, die ruim 18 jaar eindredacteur van het buitensportblad Op Pad is geweest, en Robert Eckhardt, bekend als alpinist en fotograaf. Beiden hebben zeer ruime ervaring in de bergsport én in het beschrijven van wandeltochten. In de zomers van 2010 en 2011 hebben Noes Lautier en Robert Eckhardt alle tochten gelopen en beschreven. Zij hebben in totaal 67.880 meter gestegen en 90 toppen beklommen.

De gids is ingedeeld in 3 gebieden: Vallée de la Clarée en Cerces, Oostelijke Écrins, en Queyras, wandelgebieden bij uitstek. In één hoofdstukje staan vaak meerdere routes. Bijvoorbeeld: een makkelijke wandeling heen-en-weer naar een meer (bijv. route 7), de beklimming van een berg vanaf dat meer (route 9) en via een andere weg terug naar het beginpunt (route 8). Dat heeft een groot aantal kindertochten opgeleverd, maar ook ruige tochten door gebieden waar weinig mensen komen en nieuwe wandelingen die nooit eerder beschreven zijn, zoals de Tour de Montbrison (route 18). De moeilijkheidsgraad is in de tekst in een pictogrammenbalkje weergegeven en op de kaartjes met een kleur.

NIEUW t.o.v. alle andere (buitenlandstalige) gidsjes over de Hautes-Alpes zijn het thema (tijdens elke tocht zicht op de Écrins), de omvang van het beschreven gebied, de nooit eerder beschreven routes en het feit dat dit grote gebied vanuit één centraal punt te bereiken is, namelijk de vallei van de Haute-Durance met de plaatsen Argentière-la-Bessée en het gehucht Champcella.



Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Noes Lautier, Robert Eckhardt
Uitgever
Willems adventure publications
ISBN
9789080602007
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99