Met PrOP los ik het op! WB

kortdurende psychologische interventies: stappenplan voor kinderen en jongeren

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Sara Debruyne, Nathalie Haeck

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met PrOP, los ik het op! is een kortdurende therapie voor kinderen en jongeren (9 - 18 jaar) met milde tot matige psychische klachten. Het gaat uit van een eenvoudige probleemsamenhang: het PrOP-schema:Pr (Probleem) = O (Omgeving) x P (Persoonlijke stijl)Stappenplan in drie fasenDe eerste fase van dit behandelprotocol is gericht op inzicht in de problemen, omstandigheden en omgeving van het kind en zijn persoonlijke stijl. In de tweede fase ligt de nadruk op het veranderen en versterken van de persoonlijke aanpak van het kind. De derde fase bestaat uit terugvalpreventie. Met dit stappenplan kunnen kinderen en jongeren worden behandeld in een beperkt aantal sessies. Daarmee is het zeer geschikt voor de Basis GGZ. Herziening van succesvol protocolMet PrOP, los ik het op! is een herziening van het succesvolle protocol Kortdurende psychologische interventies voor de eerste lijn. Stappenplan voor kinderen en jongeren.*Het werkboek is geïllustreerd door de bekende Belgische striptekenaar Pieter de Poortere. *De vernieuwde modulaire opzet biedt meer flexibiliteit. De acht stappen zijn omgevormd naar zeven modules, ingedeeld op interventie. *De voorbeelden en oefeningen zijn eigentijdser gemaakt en is er meer focus op de positieve en sterke kanten van de jongeren, beïnvloed door de positieve psychologie.Voor wie?Hulpverleners die binnen de ggz en het onderwijs met kinderen en jongeren werken, zoals psychologen en orthopedagogen, kunnen deze groepstraining geven. Enige kennis van psychopathologie en ervaring met de technieken (o.a. cognitieve gedragstherapie) en met groepsgericht werken is belangrijk om de training correct uit te kunnen voeren.MateriaalMet PrOP, los ik het op! bestaat uit een handleiding voor de trainer en een werkboek voor het kind. Het werkboek is ook los verkrijgbaar.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sara Debruyne, Nathalie Haeck
Uitgever
Boom
ISBN
9789058759276
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
60

Beschrijving

Met PrOP, los ik het op! is een kortdurende therapie voor kinderen en jongeren (9 - 18 jaar) met milde tot matige psychische klachten. Het gaat uit van een eenvoudige probleemsamenhang: het PrOP-schema:

Pr (Probleem) = O (Omgeving) x P (Persoonlijke stijl)

Stappenplan in drie fasen
De eerste fase van dit behandelprotocol is gericht op inzicht in de problemen, omstandigheden en omgeving van het kind en zijn persoonlijke stijl. In de tweede fase ligt de nadruk op het veranderen en versterken van de persoonlijke aanpak van het kind. De derde fase bestaat uit terugvalpreventie. Met dit stappenplan kunnen kinderen en jongeren worden behandeld in een beperkt aantal sessies. Daarmee is het zeer geschikt voor de Basis GGZ.

Herziening van succesvol protocol
Met PrOP, los ik het op! is een herziening van het succesvolle protocol Kortdurende psychologische interventies voor de eerste lijn. Stappenplan voor kinderen en jongeren.
*Het werkboek is geïllustreerd door de bekende Belgische striptekenaar Pieter de Poortere.
*De vernieuwde modulaire opzet biedt meer flexibiliteit. De acht stappen zijn omgevormd naar zeven modules, ingedeeld op interventie.
*De voorbeelden en oefeningen zijn eigentijdser gemaakt en is er meer focus op de positieve en sterke kanten van de jongeren, beïnvloed door de positieve psychologie.

Voor wie?
Hulpverleners die binnen de ggz en het onderwijs met kinderen en jongeren werken, zoals psychologen en orthopedagogen, kunnen deze groepstraining geven. Enige kennis van psychopathologie en ervaring met de technieken (o.a. cognitieve gedragstherapie) en met groepsgericht werken is belangrijk om de training correct uit te kunnen voeren.

Materiaal
Met PrOP, los ik het op! bestaat uit een handleiding voor de trainer en een werkboek voor het kind. Het werkboek is ook los verkrijgbaar.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sara Debruyne, Nathalie Haeck
Uitgever
Boom
ISBN
9789058759276
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
60

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99