Met kraai heen en hond terug

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Lukas Joel

Paperback | Mei 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lukas Joel is Honorair Consul van Zweden in Noord-Nederland. Dat betekent dat hij op de bres staat voor de Zweedse belangen in het noorden van ons land.Hij staat Zweedse zakenmensen bij, bereidt bezoeken voor en begeleidt de ambassadeur bij zijn bezoek aan Noord-Nederland. Ook is hij aanwezig bij Zweeds koninklijk bezoek. Maar meestal zijn het Zweedse staatsburgers, die graag geholpen willen worden met een probleem, of Nederlanders die informatie willen over wonen en werken in Zweden.Heel soms overkomt je als Honorair Consul ook wel eens iets bizars. Zo werd Lukas Joel een avontuur ingezogen waar hij achteraf liever niet in verzeild was geraakt. Zijn verhaal begint met de vraag van een Nederlander of hij wel een tamme kraai mee zou mogen nemen naar Zweden. Joel liet er zijn gedachten over gaan en concludeerde: waarom niet? Als het beestje niet vleugellam was geweest had het immers zonder problemen naar Zweden kunnen vliegen. Later blijkt deze Nederlander, Dolf Geertsema, in Zweden in de problemen gekomen te zijn en klopt zijn familie bij Joel aan voor hulp. Joel gaat naar Zweden en probeert de zaak voor de familie uit te zoeken en op te lossen. Er zitten vele aspecten aan het geval en de zaak wordt steeds ingewikkelder. Het verhaal berust op werkelijke gebeurtenissen maar is gedeeltelijk fantasie van de schrijver. Niet alles is even duidelijk, noch voor de schrijver noch voor de hoofdpersonen in het verhaal. De lijn tussen fictie en wat werkelijk is gebeurd is zeer dun.Lukas Joel doet op nuchtere, bijna onderkoelde toon verslag van zijn zoektocht naar de waarheid in Zweden. Uiteindelijk zal de hoofdpersoon van zijn verhaal met een hond terugkomen in Nederland. Eind goed, al goed zou je zeggen, maar of dat zo is blijkt pas op de allerlaatste pagina. Lukas Joel heeft op zijn bedrijf een aparte lijn voor het Zweeds Consulaat met een speciale, duidelijk herkenbare ringtoon. Het verhaal begint als deze telefoon gaat.Luka Joel woont en werkt in Groningen. 'Met kraai heen en hond terug' is zijn eerste boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lukas Joel
Uitgever
Nobelman, Uitgeverij
ISBN
9789491737145
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Beschrijving

Lukas Joel is Honorair Consul van Zweden in Noord-Nederland. Dat betekent dat hij op de bres staat voor de Zweedse belangen in het noorden van ons land.
Hij staat Zweedse zakenmensen bij, bereidt bezoeken voor en begeleidt de ambassadeur bij zijn bezoek aan Noord-Nederland. Ook is hij aanwezig bij Zweeds koninklijk bezoek. Maar meestal zijn het Zweedse staatsburgers, die graag geholpen willen worden met een probleem, of Nederlanders die informatie willen over wonen en werken in Zweden.
Heel soms overkomt je als Honorair Consul ook wel eens iets bizars. Zo werd Lukas Joel een avontuur ingezogen waar hij achteraf liever niet in verzeild was geraakt. Zijn verhaal begint met de vraag van een Nederlander of hij wel een tamme kraai mee zou mogen nemen naar Zweden. Joel liet er zijn gedachten over gaan en concludeerde: waarom niet? Als het beestje niet vleugellam was geweest had het immers zonder problemen naar Zweden kunnen vliegen. Later blijkt deze Nederlander, Dolf Geertsema, in Zweden in de problemen gekomen te zijn en klopt zijn familie bij Joel aan voor hulp.

Joel gaat naar Zweden en probeert de zaak voor de familie uit te zoeken en op te lossen. Er zitten vele aspecten aan het geval en de zaak wordt steeds ingewikkelder. Het verhaal berust op werkelijke gebeurtenissen maar is gedeeltelijk fantasie van de schrijver. Niet alles is even duidelijk, noch voor de schrijver noch voor de hoofdpersonen in het verhaal. De lijn tussen fictie en wat werkelijk is gebeurd is zeer dun.

Lukas Joel doet op nuchtere, bijna onderkoelde toon verslag van zijn zoektocht naar de waarheid in Zweden. Uiteindelijk zal de hoofdpersoon van zijn verhaal met een hond terugkomen in Nederland. Eind goed, al goed zou je zeggen, maar of dat zo is blijkt pas op de allerlaatste pagina. Lukas Joel heeft op zijn bedrijf een aparte lijn voor het Zweeds Consulaat met een speciale, duidelijk herkenbare ringtoon. Het verhaal begint als deze telefoon gaat.

Luka Joel woont en werkt in Groningen. 'Met kraai heen en hond terug' is zijn eerste boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lukas Joel
Uitgever
Nobelman, Uitgeverij
ISBN
9789491737145
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99