Met de NZH-bus onderweg

Prijs € 19,95

Niet beschikbaar

Paperback | Mei 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hebt u vroeger wel eens met een bus van de NZH meegereden? Naar uw werk, met de voetbalclub, naar het zwembad of op schoolreisje? Of bent u zelf chauffeur op deze bussen geweest of deed u ander werk bij dit bedrijf? Dan zal dit boek vol met herinneringen u zeker aanspreken.In zijn jonge jaren kwam geboren Amsterdammer Wim Vink al vroeg in aanraking met de NZH. Eerst met de tram (naar Zandvoort), maar na het verdwijnen daarvan kwam de bus in beeld. In zijn latere woonplaats Zwanenburg kwam hij die bussen weer tegen en ging ze ook fotograferen. Het NZH-gebied werd dikwijls rondgereisd met een dagkaart en zo kreeg hij een beeld van het wagenpark en de lijnen die werden bereden.Nu vele jaren later overzag hij zijn fotocollecties en kreeg het idee een fotoboek over de NZH bussen samen te stellen. Samen met Frank van den Boogert en Kees van der Zwaard, maar ook met bereidwillige hulp van het NZH Vervoer Museum in Haarlem is dit boek tot stand gekomen. Deze uitgave bevat een beperkt aantal foto's van de periode voor de Tweede Wereldoorlog, want de nadruk ligt op het tijdvak daarna tot en met einde van het bedrijf in 1999. Aansluitend zijn er foto's opgenomen van voormalige NZH-bussen bij Connexxion, het bedrijf waarin de NZH opging. Veel bussen kregen na hun werkzame leven bij de NZH nog een nieuwe eigenaar. Daarom zult u in dit boek ook afbeeldingen aantreffen van bedrijven die tweedehands NZH-autobussen hebben ingezet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Alk B.V., Uitgeverij De
ISBN
9789059611870
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

Hebt u vroeger wel eens met een bus van de NZH meegereden? Naar uw werk, met de voetbalclub, naar het zwembad of op schoolreisje? Of bent u zelf chauffeur op deze bussen geweest of deed u ander werk bij dit bedrijf? Dan zal dit boek vol met herinneringen u zeker aanspreken.

In zijn jonge jaren kwam geboren Amsterdammer Wim Vink al vroeg in aanraking met de NZH. Eerst met de tram (naar Zandvoort), maar na het verdwijnen daarvan kwam de bus in beeld. In zijn latere woonplaats Zwanenburg kwam hij die bussen weer tegen en ging ze ook fotograferen. Het NZH-gebied werd dikwijls rondgereisd met een dagkaart en zo kreeg hij een beeld van het wagenpark en de lijnen die werden bereden.

Nu vele jaren later overzag hij zijn fotocollecties en kreeg het idee een fotoboek over de NZH bussen samen te stellen. Samen met Frank van den Boogert en Kees van der Zwaard, maar ook met bereidwillige hulp van het NZH Vervoer Museum in Haarlem is dit boek tot stand gekomen.

Deze uitgave bevat een beperkt aantal foto's van de periode voor de Tweede Wereldoorlog, want de nadruk ligt op het tijdvak daarna tot en met einde van het bedrijf in 1999. Aansluitend zijn er foto's opgenomen van voormalige NZH-bussen bij Connexxion, het bedrijf waarin de NZH opging. Veel bussen kregen na hun werkzame leven bij de NZH nog een nieuwe eigenaar. Daarom zult u in dit boek ook afbeeldingen aantreffen van bedrijven die tweedehands NZH-autobussen hebben ingezet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Alk B.V., Uitgeverij De
ISBN
9789059611870
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99