Mesotext

digitised Emblems, Modelled Annotations and Humanities Scholarship

Prijs € 41,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Peter Boot

Paperback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het meest opvallend ontbrekende functionaliteit in de huidige digitale edities, is dat van annotatie. Digitale edities zouden de mogelijkheid moeten bieden aan onderzoekers om opmerkingen met betrekking tot de bewerkte tekst op te slaan. Dit boek bespreekt een aantal benaderingen van annotatiesystemen in het kader van de studie van emblemen, het zestiende en zeventiende eeuwse literaire genre, waarin een afbeelding, een motto en een vaak moraliserende epigram met elkaar verbonden worden. Bij een juiste werkwijze, kan de annotatie een mesotext worden: een tekst gepositioneerd tussen de geannoteerde teksten en de wetenschappelijke artikelen en monografieën waarvoor de annotaties het bewijs te leveren. In een digitale context moet het mogelijk zijn om heen en weer te navigeren tussen geannoteerde tekst, annotatie en artikel. Peter Boot (1961)studeerde wiskunde in Leiden en Nederlandse Taal en Cultuur in Utrecht, waar hij zich specialiseerde in oud Nederlandse letterkunde. Sinds 2003 is hij werkzaam bij het Huygens Instituut, waar hij werkt als een Alfa-informatica-adviseur en onderzoeker.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Boot
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789085550525
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Het meest opvallend ontbrekende functionaliteit in de huidige digitale edities, is dat van annotatie. Digitale edities zouden de mogelijkheid moeten bieden aan onderzoekers om opmerkingen met betrekking tot de bewerkte tekst op te slaan.
Dit boek bespreekt een aantal benaderingen van annotatiesystemen in het kader van de studie van emblemen, het zestiende en zeventiende eeuwse literaire genre, waarin een afbeelding, een motto en een vaak moraliserende epigram met elkaar verbonden worden.
Bij een juiste werkwijze, kan de annotatie een mesotext worden: een tekst gepositioneerd tussen de geannoteerde teksten en de wetenschappelijke artikelen en monografieën waarvoor de annotaties het bewijs te leveren. In een digitale context moet het mogelijk zijn om heen en weer te navigeren tussen geannoteerde tekst, annotatie en artikel.

Peter Boot (1961)studeerde wiskunde in Leiden en Nederlandse Taal en Cultuur in Utrecht, waar hij zich specialiseerde in oud Nederlandse letterkunde. Sinds 2003 is hij werkzaam bij het Huygens Instituut, waar hij werkt als een Alfa-informatica-adviseur en onderzoeker.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Boot
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789085550525
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
288

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99