Merktekens

teksten van en over Silke Scheuermann

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Silke Scheuermann

Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Merktekens verzamelt teksten van en over de Duitse auteur Silke Scheuermann. Deze derde bundel uit de SCHRIFTUREN-reeks, die het werk van buitenlandse schrijvers voor een Nederlandstalig publiek wil ontsluiten, valt alweer niet enkel op door snedige teksten, maar ook door een eigenzinnig grafisch ontwerp, ditmaal door Oliver Ibsen. Schrijven is voor Scheuermann krassen, kerven, markeren en tatoeëren - en dat principe wordt ook in Merktekens radicaal doorgedrukt.Silke Scheuermann werd in 1973 geboren in Karlsruhe. Ze studeerde literatuur- en theaterwetenschappen in Frankfurt am Main en schrijft gedichten, romans, verhalen en essays. Vlijmscherp dissecteren haar teksten menselijke emoties en fantasmen. Daarbij komt een bevreemdend beeldend universum tot stand. Voor haar werk kreeg ze talloze prestigieuze prijzen en beurzen, waaronder de Hermann-Hesse-Literatur-Förderpreis, de Hölty-Preis für Lyrik en de Bertolt-Brecht-Preis. 'Een ingetoomde passie voor het reële, voor de levendige, zintuiglijke ervaring, jaagt haar verzen aan. Ze zijn als een met sneeuw bedekte vulkaan.' (Beatrix Langner)'Silke Scheuermanns gedichten voeren de lezer terug naar het kantelpunt waarop hij zich opnieuw de mogelijkheden van het menszijn moet herinneren.' (Michael Braun)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Silke Scheuermann
Uitgever
Poeziecentrum vzw
ISBN
9789056553463
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Merktekens verzamelt teksten van en over de Duitse auteur Silke Scheuermann. Deze derde bundel uit de SCHRIFTUREN-reeks, die het werk van buitenlandse schrijvers voor een Nederlandstalig publiek wil ontsluiten, valt alweer niet enkel op door snedige teksten, maar ook door een eigenzinnig grafisch ontwerp, ditmaal door Oliver Ibsen. Schrijven is voor Scheuermann krassen, kerven, markeren en tatoeëren - en dat principe wordt ook in Merktekens radicaal doorgedrukt.

Silke Scheuermann werd in 1973 geboren in Karlsruhe. Ze studeerde literatuur- en theaterwetenschappen in Frankfurt am Main en schrijft gedichten, romans, verhalen en essays. Vlijmscherp dissecteren haar teksten menselijke emoties en fantasmen. Daarbij komt een bevreemdend beeldend universum tot stand. Voor haar werk kreeg ze talloze prestigieuze prijzen en beurzen, waaronder de Hermann-Hesse-Literatur-Förderpreis, de Hölty-Preis für Lyrik en de Bertolt-Brecht-Preis.

'Een ingetoomde passie voor het reële, voor de levendige, zintuiglijke ervaring, jaagt haar verzen aan. Ze zijn als een met sneeuw bedekte vulkaan.' (Beatrix Langner)

'Silke Scheuermanns gedichten voeren de lezer terug naar het kantelpunt waarop hij zich opnieuw de mogelijkheden van het menszijn moet herinneren.' (Michael Braun)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Silke Scheuermann
Uitgever
Poeziecentrum vzw
ISBN
9789056553463
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99