Merg en been

Prijs € 17,95

Uitverkocht

Gerben Hellinga

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is de Nederlandse voorloper van de blockbusterfilm The Hangover! Wanneer Jos de Spin - een vertrouwde figuur in de Amsterdamse penoze - wakker wordt naast een lijk, heeft hij geen flauw idee hoe de onbekende op zijn bed is terechtgekomen. In zijn herinnering gaapt een groot zwart gat. Wie is de dader? Hijzelf? Om het mysterie te ontrafelen volgt De Spin zijn eigen spoor terug. In de straten en stegen, koffiehuizen en kroegen, bordelen en speelholen van Amsterdam vindt hij de mensen die hem aanknopingspunten kunnen bieden. Stap voor stap komt De Spin er achter dat alles te maken heeft met de coke-handel. Hij blijkt verzeild te zijn geraakt in een complot waarin onderwereld en inlichtingendiensten nauwelijks uit elkaar te houden zijn. Het warnet van schijnbaar losse draden kristalliseert zich bijna ongemerkt uit tot een strak en helder patroon. De ontknoping van het raadsel in een infernale apotheose is schokkend.(Fragment) Hij gaapte en rekte zich uit. Zijn linkerhand raakte iets aan. Iets in bed. Een ding. Naast hem in het brede bed. Een groot ding. Hard en koud. Voorzichtig gingen zijn vingers op onderzoek uit. Het was groot, hard, harig en bultig. Vol afschuw trok hij zijn hand terug en met ingehouden adem lag hij te luisteren. In de kamer bleef het stil. De stilte van de dood. Persreacties op de thrillers van Gerben Hellinga: '(...) afwisselend spannend, ontroerend, komisch verbijsterend. En soms allevier tegelijk' - NRC Boeken 'De strakke compositie van het verhaal is ronduit meesterlijk. Prachtig geschreven' - Vrij Nederland '(...) zeer hoog niveau. Wie er 's avonds in bed aan begint, zij gewaarschuwd: het is ochtend voor je het weet' - Trouw Gerben Hellinga (1937) is de nestor van het hedendaagse Nederlandse thrillergenre. Als geen ander weet hij in zijn werk de juiste en geloofwaardige 'hard boiled' toon te treffen. Zijn kwaliteiten: een intelligente plot in een scherpe schrijfstijl, veel sfeer en sterke karakters.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gerben Hellinga
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089757715
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

Dit boek is de Nederlandse voorloper van de blockbusterfilm The Hangover!

Wanneer Jos de Spin - een vertrouwde figuur in de Amsterdamse penoze - wakker wordt naast een lijk, heeft hij geen flauw idee hoe de onbekende op zijn bed is terechtgekomen. In zijn herinnering gaapt een groot zwart gat. Wie is de dader? Hijzelf?

Om het mysterie te ontrafelen volgt De Spin zijn eigen spoor terug. In de straten en stegen, koffiehuizen en kroegen, bordelen en speelholen van Amsterdam vindt hij de mensen die hem aanknopingspunten kunnen bieden.

Stap voor stap komt De Spin er achter dat alles te maken heeft met de coke-handel. Hij blijkt verzeild te zijn geraakt in een complot waarin onderwereld en inlichtingendiensten nauwelijks uit elkaar te houden zijn. Het warnet van schijnbaar losse draden kristalliseert zich bijna ongemerkt uit tot een strak en helder patroon. De ontknoping van het raadsel in een infernale apotheose is schokkend.

(Fragment) Hij gaapte en rekte zich uit. Zijn linkerhand raakte iets aan. Iets in bed. Een ding. Naast hem in het brede bed. Een groot ding. Hard en koud. Voorzichtig gingen zijn vingers op onderzoek uit. Het was groot, hard, harig en bultig. Vol afschuw trok hij zijn hand terug en met ingehouden adem lag hij te luisteren. In de kamer bleef het stil. De stilte van de dood.

Persreacties op de thrillers van Gerben Hellinga:
'(...) afwisselend spannend, ontroerend, komisch verbijsterend. En soms allevier tegelijk' - NRC Boeken

'De strakke compositie van het verhaal is ronduit meesterlijk. Prachtig geschreven' - Vrij Nederland

'(...) zeer hoog niveau. Wie er 's avonds in bed aan begint, zij gewaarschuwd: het is ochtend voor je het weet' - Trouw

Gerben Hellinga (1937) is de nestor van het hedendaagse Nederlandse thrillergenre. Als geen ander weet hij in zijn werk de juiste en geloofwaardige 'hard boiled' toon te treffen. Zijn kwaliteiten: een intelligente plot in een scherpe schrijfstijl, veel sfeer en sterke karakters.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gerben Hellinga
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089757715
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
272

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99