Mer en ruimte

Prijs € 49,00

Tijdelijk niet beschikbaar

G.A.J.M. Hoevenaars

Paperback | September 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In M.e.r. en ruimte staat de relatie tussen de milieueffectrapportage (m.e.r.) en ruimtelijke ordening centraal. Omdat de m.e.r.-regelgeving een Europese oorsprong heeft, zijn Europese ontwikkelingen (zowel regelgeving als rechtspraak) van grote invloed op de m.e.r. Een arrest van het Europese Hof van Justitie heeft er in ieder geval voor gezorgd dat m.e.r. bij de Nederlandse bestuursrechter de aandacht van appellanten heeft. Veel beleidsmedewerkers en juristen vragen zich af hoe ze een plan of besluit ongeschonden de eindstreep kunnen laten halen. De m.e.r.-regelgeving is een wereld op zich en niet makkelijk te doorgronden voor degenen die zich er niet dagelijks mee bezighouden.Bovendien is het gehele omgevingsrecht al enkele jaren behoorlijk in beweging. Het valt daarbij op dat m.e.r. kan worden gezien als voorloper: ver voor het bestaan van ideeen over een omgevingsvergunning bracht m.e.r. al de verschillende milieuaspecten- en belangen in de ruimste zin van het woord samen. Van cultureel erfgoed, de 'ouderwetse' hinderaspecten tot aan klimaatverandering, afval en flora en fauna. Afhankelijk van de kenmerken van een project kunnen al deze onderwerpen in een milieueffectapport (MER) samenkomen. Deze uitgave is een belangrijk hulpmiddel voor de praktijk van de m.e.r.-regelgeving.Auteur: mr. drs. G.A.J.M. Hoevenaars

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G.A.J.M. Hoevenaars
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491073694
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Beschrijving

In M.e.r. en ruimte staat de relatie tussen de milieueffectrapportage (m.e.r.) en ruimtelijke ordening centraal. Omdat de m.e.r.-regelgeving een Europese oorsprong heeft, zijn Europese ontwikkelingen (zowel regelgeving als rechtspraak) van grote invloed op de m.e.r. Een arrest van het Europese Hof van Justitie heeft er in ieder geval voor gezorgd dat m.e.r. bij de Nederlandse bestuursrechter de aandacht van appellanten heeft. Veel beleidsmedewerkers en juristen vragen zich af hoe ze een plan of besluit ongeschonden de eindstreep kunnen laten halen. De m.e.r.-regelgeving is een wereld op zich en niet makkelijk te doorgronden voor degenen die zich er niet dagelijks mee bezighouden.

Bovendien is het gehele omgevingsrecht al enkele jaren behoorlijk in beweging. Het valt daarbij op dat m.e.r. kan worden gezien als voorloper: ver voor het bestaan van ideeen over een omgevingsvergunning bracht m.e.r. al de verschillende milieuaspecten- en belangen in de ruimste zin van het woord samen. Van cultureel erfgoed, de 'ouderwetse' hinderaspecten tot aan klimaatverandering, afval en flora en fauna. Afhankelijk van de kenmerken van een project kunnen al deze onderwerpen in een milieueffectapport (MER) samenkomen.

Deze uitgave is een belangrijk hulpmiddel voor de praktijk van de m.e.r.-regelgeving.

Auteur: mr. drs. G.A.J.M. Hoevenaars

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G.A.J.M. Hoevenaars
Uitgever
Berghauser Pont Publishing
ISBN
9789491073694
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
220

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99