Mentaliseren bij de borderline persoonlijkheidsstoornis

praktische gids voor hulpverleners in de ggz

Prijs € 62,95

Niet beschikbaar

P. Fonagy, A. Bateman

Paperback | November 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mentaliseren is het kunnen begrijpen van je eigen gedrag en dat van anderen in termen van gedachten, wensen, gevoelens en ideeën. Het vermogen tot mentaliseren wordt in de jeugdjaren ontwikkeld en is cruciaal bij het aangaan van constructieve en intieme relaties. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis beschikken in de regel over een gebrekkige mentalisatiefunctie. Daardoor hebben ze last hebben van emotionele schommelingen, ze zijn impulsief en ondervinden problemen op het interpersoonlijke en sociale vlak.Mentaliseren bij de borderline persoonlijkheidsstoornis is een praktische uitwerking van het succesvolle boek 'Psychotherapy for borderline personality disorder'. Op een begrijpelijke, toegankelijke en theoretisch onderbouwde wijze beschrijven Fonagy en Bateman de klinische praktijk. De beginnende hulpverlener kan de strategieën en technieken herkennen en leren toe te passen. Maar ook de meer ervaren clinicus treft in dit boek voldoende theorie aan om de meest effectieve therapie bij deze populatie in de dagelijkse praktijk te integreren.Deze gids bevat naast een uitgebreide beschrijving van de mentalisatietechnieken veel klinische voorbeelden en stap–voor–stap adviezen voor de diagnostiek van mentalisatie en interpersoonlijke relaties. Daarnaast biedt het een overzicht van veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden, evenals een checklist voor gebruik bij de klinische beoordeling van mentalisatie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Fonagy, A. Bateman
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351107
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
222

Beschrijving

Mentaliseren is het kunnen begrijpen van je eigen gedrag en dat van anderen in termen van gedachten, wensen, gevoelens en ideeën. Het vermogen tot mentaliseren wordt in de jeugdjaren ontwikkeld en is cruciaal bij het aangaan van constructieve en intieme relaties. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis beschikken in de regel over een gebrekkige mentalisatiefunctie. Daardoor hebben ze last hebben van emotionele schommelingen, ze zijn impulsief en ondervinden problemen op het interpersoonlijke en sociale vlak.

Mentaliseren bij de borderline persoonlijkheidsstoornis is een praktische uitwerking van het succesvolle boek 'Psychotherapy for borderline personality disorder'. Op een begrijpelijke, toegankelijke en theoretisch onderbouwde wijze beschrijven Fonagy en Bateman de klinische praktijk. De beginnende hulpverlener kan de strategieën en technieken herkennen en leren toe te passen. Maar ook de meer ervaren clinicus treft in dit boek voldoende theorie aan om de meest effectieve therapie bij deze populatie in de dagelijkse praktijk te integreren.

Deze gids bevat naast een uitgebreide beschrijving van de mentalisatietechnieken veel klinische voorbeelden en stap–voor–stap adviezen voor de diagnostiek van mentalisatie en interpersoonlijke relaties. Daarnaast biedt het een overzicht van veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden, evenals een checklist voor gebruik bij de klinische beoordeling van mentalisatie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Fonagy, A. Bateman
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031351107
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
222

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99