Mensenmaatschappij

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Abram de Swaan

Paperback | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hoe zitten mensen in en aan elkaar? Hoe werken menselijke strevingen op elkaar in, vaak met gevolgen die door niemand voorzien of bedoeld zijn? Hoe is het mogelijk dat samenlevingen zich in de loop van enkele duizenden jaren hebben uitgebreid van overlevingshordes met een paar dozijn leden tot staten die honderden miljoenen onderdanen kunnen omvatten en markten die miljarden mensen verbinden?In een strak en overtuigend betoog, gescherpt aan de ervaring van vijfendertig jaar doceren, stelt Abram de Swaan de kernproblemen van het samenleven aan de orde: wat hebben mensen van elkaar nodig? Hoe zijn zij onderling verbonden? Wat verwachten zij van elkaar? Hoe onderscheiden ze zich van anderen? Hoe weten zij elkaar en zichzelf te bedwingen en hoe worden hun inspanningen onderling afgestemd?De mensenmaatschappij is een heldere gids voor eenieder die deze vragen ter harte gaan _ voor iedereen dus.Abram de Swaan is een van de bekendste sociologen van Nederland. Hij was van 1973 tot zijn emeritaat in 2007 hoogleraar sociologie en sinds 2001 universiteitshoogleraar sociale wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.Tot zijn succesvolste boeken behoren Zorg en staat en Woorden van de wereld.De pers over De mensenmaatschappij:'Het is een grote verdienste dat een van de goden van de sociologie in Nederland zijn vakgebied op zo'n wijze ontsluit.'de morgen'Dit boek zou op elke middelbare school verplicht moeten zijn.'nrc handelsblad

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Abram de Swaan
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789035144057
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Beschrijving

Hoe zitten mensen in en aan elkaar? Hoe werken menselijke strevingen op elkaar in, vaak met gevolgen die door niemand voorzien of bedoeld zijn? Hoe is het mogelijk dat samenlevingen zich in de loop van enkele duizenden jaren hebben uitgebreid van overlevingshordes met een paar dozijn leden tot staten die honderden miljoenen onderdanen kunnen omvatten en markten die miljarden mensen verbinden?

In een strak en overtuigend betoog, gescherpt aan de ervaring van vijfendertig jaar doceren, stelt Abram de Swaan de kernproblemen van het samenleven aan de orde: wat hebben mensen van elkaar nodig? Hoe zijn zij onderling verbonden? Wat verwachten zij van elkaar? Hoe onderscheiden ze zich van anderen? Hoe weten zij elkaar en zichzelf te bedwingen en hoe worden hun inspanningen onderling afgestemd?
De mensenmaatschappij is een heldere gids voor eenieder die deze vragen ter harte gaan _ voor iedereen dus.

Abram de Swaan is een van de bekendste sociologen van Nederland. Hij was van 1973 tot zijn emeritaat in 2007 hoogleraar sociologie en sinds 2001 universiteitshoogleraar sociale wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.
Tot zijn succesvolste boeken behoren Zorg en staat en Woorden van de wereld.

De pers over De mensenmaatschappij:

'Het is een grote verdienste dat een van de goden van de sociologie in Nederland zijn vakgebied op zo'n wijze ontsluit.'
de morgen

'Dit boek zou op elke middelbare school verplicht moeten zijn.'
nrc handelsblad

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Abram de Swaan
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789035144057
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
168

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99