Mensen maken beroepsonderwijs

HRM en onderwijskwaliteit in vmbo en mbo

Prijs € 39,00

Uitverkocht

Paperback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mensen maken beroepsonderwijs gaat over de kwaliteit van mensen die onderwijs geven. Die kwaliteit ontstaat niet vanzelf en die kwaliteit blijft ook niet vanzelf. Vergeleken met andere maatschappelijke sectoren kent de onderwijssector veel centraal geregelde afspraken die het personeelsbeleid sturen. Binnen de marges van de centrale wet- en regelgeving blijkt het evenwel goed mogelijk een eigen personeelsbeleid, respectievelijk een eigen HRM-beleid, vorm te geven. HRM-professionals en beleidsverantwoordelijken voor HRM vinden in dit boek een aantal voorbeelden uit de actuele HRM-praktijk in het onderwijs. De bijdragen zijn geschreven door HRM'ers uit de onderwijssector en onderzoekers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.Naast aandacht voor de vraag wat Human Resource Management is en zou moeten zijn en hoe de kwaliteit van HRM gemeten en verankerd kan worden, is er veel aandacht voor concrete HRM-activiteiten zoals de ontwikkeling van het management, professionalisering van docenten, rollenportfolio, ontwikkelings- en beoordelingsgesprekken en het digitaliseren van een gesprekscyclus.De rode draad in de hoofdstukken is de vraag hoe HRM kan bijdragen aan de samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven. Want het zijn immers de mensen in de onderwijspraktijk die, samen met praktijkopleiders in bedrijven en instellingen, de kwaliteit van het beroepsonderwijs maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059317833
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Mensen maken beroepsonderwijs gaat over de kwaliteit van mensen die onderwijs geven. Die kwaliteit ontstaat niet vanzelf en die kwaliteit blijft ook niet vanzelf. Vergeleken met andere maatschappelijke sectoren kent de onderwijssector veel centraal geregelde afspraken die het personeelsbeleid sturen. Binnen de marges van de centrale wet- en regelgeving blijkt het evenwel goed mogelijk een eigen personeelsbeleid, respectievelijk een eigen HRM-beleid, vorm te geven. HRM-professionals en beleidsverantwoordelijken voor HRM vinden in dit boek een aantal voorbeelden uit de actuele HRM-praktijk in het onderwijs. De bijdragen zijn geschreven door HRM'ers uit de onderwijssector en onderzoekers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Naast aandacht voor de vraag wat Human Resource Management is en zou moeten zijn en hoe de kwaliteit van HRM gemeten en verankerd kan worden, is er veel aandacht voor concrete HRM-activiteiten zoals de ontwikkeling van het management, professionalisering van docenten, rollenportfolio, ontwikkelings- en beoordelingsgesprekken en het digitaliseren van een gesprekscyclus.
De rode draad in de hoofdstukken is de vraag hoe HRM kan bijdragen aan de samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven. Want het zijn immers de mensen in de onderwijspraktijk die, samen met praktijkopleiders in bedrijven en instellingen, de kwaliteit van het beroepsonderwijs maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059317833
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99