Mensbeelden en levenskunst

de mens en de kunst het eigen leven vorm te geven

Prijs € 16,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

D. Kleinlugtenbelt

Paperback | April 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mensbeelden zijn van alle tijden en hebben een grote praktische betekenis. Ze dienen dan ook begrepen en verhelderd te worden vanuit levenservaringen en samenlevingsverbanden. Iedere mens leeft een bepaald mensbeeld.Levenskunst richt zich op de vormgeving van het eigen leven en dat van anderen. Ze houdt zich bezig met vragen als: hoe kan ik mijn leven leiden? Wat is een verstandige keuze? Hoe geven mensen hun leven gestalte vanuit hun mensbeeld? Welke levenskunst past bij welk mensbeeld? En om wat voor soort kunst gaat het?In dit boek worden een zevental filosofen besproken: Friedrich Nietzsche, Søren Kierkegaard, Martin Heidegger, Emmanuel Levinas, Michel Foucault, Martha Nussbaum en Jean Baudrillard. Bij elke filosoof komen de volgende onderwerpen aan de orde: de biografie, een relevante oorspronkelijke tekst, het mensbeeld, de levenskunst en een passend gedicht. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met enkele vragen.Bij Nietzsche gaat het om de mens als het niet vastgestelde dier en de kunst om je eigen ritme te vinden. Bij Martha Nussbaum om de kwetsbare mens en de kunst om het goede te kiezen en bij Kierkegaard om de angst voor de vrijheid en de kunst van de ironie. Levenskunst veronderstelt een bepaald mensbeeld. Het is een mensbeeld dat de basis legt voor mogelijkheden om het eigen leven te leven en keuzes te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Kleinlugtenbelt
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055735068
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Mensbeelden zijn van alle tijden en hebben een grote praktische betekenis. Ze dienen dan ook begrepen en verhelderd te worden vanuit levenservaringen en samenlevingsverbanden. Iedere mens leeft een bepaald mensbeeld.
Levenskunst richt zich op de vormgeving van het eigen leven en dat van anderen. Ze houdt zich bezig met vragen als: hoe kan ik mijn leven leiden? Wat is een verstandige keuze? Hoe geven mensen hun leven gestalte vanuit hun mensbeeld? Welke levenskunst past bij welk mensbeeld? En om wat voor soort kunst gaat het?
In dit boek worden een zevental filosofen besproken: Friedrich Nietzsche, Søren Kierkegaard, Martin Heidegger, Emmanuel Levinas, Michel Foucault, Martha Nussbaum en Jean Baudrillard. Bij elke filosoof komen de volgende onderwerpen aan de orde: de biografie, een relevante oorspronkelijke tekst, het mensbeeld, de levenskunst en een passend gedicht. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met enkele vragen.
Bij Nietzsche gaat het om de mens als het niet vastgestelde dier en de kunst om je eigen ritme te vinden. Bij Martha Nussbaum om de kwetsbare mens en de kunst om het goede te kiezen en bij Kierkegaard om de angst voor de vrijheid en de kunst van de ironie. Levenskunst veronderstelt een bepaald mensbeeld. Het is een mensbeeld dat de basis legt voor mogelijkheden om het eigen leven te leven en keuzes te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Kleinlugtenbelt
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF
ISBN
9789055735068
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99