Meneer Miniscuul en de walvis

Prijs € 7,95

Uitverkocht

Julian Tuwin

Hardback | Maart 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

van Julian Tuwimgeïllustreerd door Bohdan ButenkoMeneer Minuscuul is een ondernemende ontdekkingsreiziger die zo klein is als een koffieboon.Hij wil verschrikkelijk graag eens een walvis zien, zo'n echte oceaanreus!Maandenlang zwalkt hij over de oceaan in zijn zelfgebouwde scheepje, maar het kolossale dier vertoont zich niet.Tot meneer Minuscuul op een dag een onbewoond eiland bespeurt ...Een tijdloze Poolse klassieker met knappe illustraties, nu eindelijk in Nederlandse vertaling.Wat Annie M.G. Schmidt betekent voor de Nederlandstalige kinderliteratuur, geldt in Polen voor het werk van Julian Tuwim (1894-1953). Gezegend met een feilloos taalgevoel en een ongewoon talent voor humor groeide Tuwim in de jaren twintig uit tot een van Polens populairste dichters. Later wierp hij zich op het genre van het Poolse kinderrijm, dat hij - samen met generatiegenoot Jan Brzechwa (1898-1966) - naar ongekende hoogten tilde. Tuwims weergaloze spel met klanken, woorden en betekenissen in gedichten als De locomotief en Vogelradio weet ook vandaag nog menig Pools kinderhart te bekoren.Bohdan Butenko (1931) mag gerust de Poolse evenknie van Fiep Westendorp genoemd worden. De nestor van de Poolse illustratiekunst werd de voorbije decennia talloze malen gelauwerd voor zijn bijdragen aan kinderboeken en beeldverhalen. Zijn illustraties bij Meneer Minuscuul en de walvis dateren weliswaar van het midden van de jaren vijftig, maar doen allesbehalve oubollig aan en vormen sinds jaar en dag een onlosmakelijk geheel met Tuwims sprankelende vertelling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Julian Tuwin
Uitgever
Book Island
ISBN
9780473261788
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
24

Beschrijving

van
Julian Tuwim
geïllustreerd door
Bohdan Butenko


Meneer Minuscuul is een ondernemende ontdekkingsreiziger die zo klein is als een koffieboon.Hij wil verschrikkelijk graag eens een walvis zien, zo'n echte oceaanreus!Maandenlang zwalkt hij over de oceaan in zijn zelfgebouwde scheepje, maar het kolossale dier vertoont zich niet.Tot meneer Minuscuul op een dag een onbewoond eiland bespeurt ...

Een tijdloze Poolse klassieker met knappe illustraties, nu eindelijk in Nederlandse vertaling.
Wat Annie M.G. Schmidt betekent voor de Nederlandstalige kinderliteratuur, geldt in Polen voor het werk van Julian Tuwim (1894-1953). Gezegend met een feilloos taalgevoel en een ongewoon talent voor humor groeide Tuwim in de jaren twintig uit tot een van Polens populairste dichters. Later wierp hij zich op het genre van het Poolse kinderrijm, dat hij - samen met generatiegenoot Jan Brzechwa (1898-1966) - naar ongekende hoogten tilde. Tuwims weergaloze spel met klanken, woorden en betekenissen in gedichten als De locomotief en Vogelradio weet ook vandaag nog menig Pools kinderhart te bekoren.

Bohdan Butenko (1931) mag gerust de Poolse evenknie van Fiep Westendorp genoemd worden. De nestor van de Poolse illustratiekunst werd de voorbije decennia talloze malen gelauwerd voor zijn bijdragen aan kinderboeken en beeldverhalen. Zijn illustraties bij Meneer Minuscuul en de walvis dateren weliswaar van het midden van de jaren vijftig, maar doen allesbehalve oubollig aan en vormen sinds jaar en dag een onlosmakelijk geheel met Tuwims sprankelende vertelling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Julian Tuwin
Uitgever
Book Island
ISBN
9780473261788
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
24

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99