Melodic intonation therapy

therapieformulieren

Prijs € 30,95

Levertijd: 2-3 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ineke van der Meulen, Mieke van de Sandt-Koenderman, Jiska Wiegers

Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

TOEPASSINGSMOGELIJKHEDENTherapie voor mensen met een ernstige niet-vloeiende afasie. Deze patiënten zijn vaak in staat woorden en korte zinnen te zingen, die ze sprekend niet kunnen uiten. MIT verbetert de gesproken taalproductie door gebruik te maken van ritme en melodie. Uit recent onderzoek is gebleken dat MIT bij ernstige niet-vloeiende afasiepatiënten met een relatief goed taalbegrip kan leiden tot verbetering in de gesproken taalproductie. De therapie is ontwikkeld in de jaren '70 in Amerika en sindsdien vertaald in vele andere talen.HOE WERKT DE THERAPIE?Tijdens de therapie zingen de therapeut en de patiënt samen korte zinnen, waarbij met een handbeweging het ritme wordt aangegeven. In een aantal stappen wordt gewerkt naar het zelfstandig zeggen van de zin. Wanneer het gezamenlijk zingen goed gaat, wordt geleidelijk overgestapt naar nazingen en zelfstandig zingen. Als dat lukt, wordt de zin (na)gesproken met overdreven ritme en intonatie. De laatste stap bestaat uit het zelfstandig uiten van de gesproken zin.AFNAME EN SCORINGAfname bij volwassenen en jongeren met afasie. Het therapieprogramma bevat daarnaast een uitgebreide beschrijving van de achtergronden van MIT, een uitgebreide praktische handleiding met aanwijzingen over hoe de therapie gegeven moet worden en een groot aantal oefenzinnen. Naast de papieren versie van MIT is, in samenwerking met MCW studio's, het digitale oefenprogramma e-MIT ontwikkeld. Dit digitale programma kan, indien gewenst, door de therapeut tijdens de therapie gebruikt kan worden naast de papieren versie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ineke van der Meulen, Mieke van de Sandt-Koenderman, Jiska Wiegers
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036806510
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN
Therapie voor mensen met een ernstige niet-vloeiende afasie. Deze patiënten zijn vaak in staat woorden en korte zinnen te zingen, die ze sprekend niet kunnen uiten. MIT verbetert de gesproken taalproductie door gebruik te maken van ritme en melodie. Uit recent onderzoek is gebleken dat MIT bij ernstige niet-vloeiende afasiepatiënten met een relatief goed taalbegrip kan leiden tot verbetering in de gesproken taalproductie. De therapie is ontwikkeld in de jaren '70 in Amerika en sindsdien vertaald in vele andere talen.

HOE WERKT DE THERAPIE?
Tijdens de therapie zingen de therapeut en de patiënt samen korte zinnen, waarbij met een handbeweging het ritme wordt aangegeven. In een aantal stappen wordt gewerkt naar het zelfstandig zeggen van de zin. Wanneer het gezamenlijk zingen goed gaat, wordt geleidelijk overgestapt naar nazingen en zelfstandig zingen. Als dat lukt, wordt de zin (na)gesproken met overdreven ritme en intonatie. De laatste stap bestaat uit het zelfstandig uiten van de gesproken zin.

AFNAME EN SCORING
Afname bij volwassenen en jongeren met afasie. Het therapieprogramma bevat daarnaast een uitgebreide beschrijving van de achtergronden van MIT, een uitgebreide praktische handleiding met aanwijzingen over hoe de therapie gegeven moet worden en een groot aantal oefenzinnen. Naast de papieren versie van MIT is, in samenwerking met MCW studio's, het digitale oefenprogramma e-MIT ontwikkeld. Dit digitale programma kan, indien gewenst, door de therapeut tijdens de therapie gebruikt kan worden naast de papieren versie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ineke van der Meulen, Mieke van de Sandt-Koenderman, Jiska Wiegers
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036806510
Bindwijze
Publicatiedatum
Maart 2020
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99