Meisjes en meiden met ADHD

hoe voelen meiden met ADHD zich en waarom doen ze zoals ze doen?

Prijs € 25,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Kathleen Nadeau, Ellen Littman, Patricia Quinn

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Meisjes met ADHD is de Nederlandse vertaling van de geheel herziene bestseller van Kathleen Nadeau, Ellen Littman en Patricia Quinn. Ook al verscheen de eerste editie van dit boek reeds 15 jaar geleden in de VS,toch worden meisjes met ADHD nog steeds verkeerd gediagnosticeerd en niet begrepen.Nadeau, Littman en Quinn laten zien hoe complex ADHD bij meisjes en vrouwen is. Niet alleen omdat de problematiek verschuift gedurende de levensloop en per situatie kan verschillen (thuis, op school, op werk en in relaties), maar ook omdat ADHD per persoon anders is. Aan de hand van voorbeelden en casussen laten de auteurs zien hoe uniek de weg is die meisjes met ADHD afleggen gedurende hun kindertijd, adolescentie en volwassenheid.In deze herziene uitgave zijn recente onderzoeken en inzichten opgenomen over diagnostiek en behandeling. Ook is er meer aandacht voor gelijktijdig optredende aandoeningen zoals stemmingsstoornissen, zwakke executieve functies, eetstoornissen en risicogedrag. Daarnaast zijn zowel de checklists voor school (basis en middelbaar) als ook de zelfbeoordelingsvragenlijst voor meisjes geactualiseerd.Onveranderd zijn de praktische, oplossingsgerichte tips en adviezen voor ouders, leerkrachten en professionals om meisjes met ADHD te helpen. De levendige voorbeelden en de compassievolle stijl maken dit boek zowel geschikt voor professionals, als voor ouders en directe naasten van meisjes met ADHD.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kathleen Nadeau, Ellen Littman, Patricia Quinn
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789492297136
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Meisjes met ADHD is de Nederlandse vertaling van de geheel herziene bestseller van Kathleen Nadeau, Ellen Littman en Patricia Quinn. Ook al verscheen de eerste editie van dit boek reeds 15 jaar geleden in de VS,toch worden meisjes met ADHD nog steeds verkeerd gediagnosticeerd en niet begrepen.

Nadeau, Littman en Quinn laten zien hoe complex ADHD bij meisjes en vrouwen is. Niet alleen omdat de problematiek verschuift gedurende de levensloop en per situatie kan verschillen (thuis, op school, op werk en in relaties), maar ook omdat ADHD per persoon anders is. Aan de hand van voorbeelden en casussen laten de auteurs zien hoe uniek de weg is die meisjes met ADHD afleggen gedurende hun kindertijd, adolescentie en volwassenheid.

In deze herziene uitgave zijn recente onderzoeken en inzichten opgenomen over diagnostiek en behandeling. Ook is er meer aandacht voor gelijktijdig optredende aandoeningen zoals stemmingsstoornissen, zwakke executieve functies, eetstoornissen en risicogedrag. Daarnaast zijn zowel de checklists voor school (basis en middelbaar) als ook de zelfbeoordelingsvragenlijst voor meisjes geactualiseerd.

Onveranderd zijn de praktische, oplossingsgerichte tips en adviezen voor ouders, leerkrachten en professionals om meisjes met ADHD te helpen. De levendige voorbeelden en de compassievolle stijl maken dit boek zowel geschikt voor professionals, als voor ouders en directe naasten van meisjes met ADHD.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kathleen Nadeau, Ellen Littman, Patricia Quinn
Uitgever
Hogrefe Uitgevers BV
ISBN
9789492297136
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99