Megafoonpolitiek

Hoe politieke partijen ons proberen te beïnvloeden

Prijs € 18,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kaj Leers

Paperback | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ook ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politicizelf als het hele land.Aan de hand van recente voorbeelden, zoals de brexit, de opkomst van Donald Trump en de chaos in de Amerikaanse politiek, geeft Megafoonpolitiek inzicht in hoe partijen het beeld van kiezers over politici proberen te sturen en wat daarvan de gevolgen zijn. Framing en andere specifieke vormen van communicatie kunnen leiden tot een bepaalde weergave van de realiteit die uiteindelijk de betrokken politici zelf gijzelt.In 'Megafoonpolitiek' krijgt de lezer een verhelderend kijkje achter de schermen en ontdekt welke strategieën de partijen, de campagnebureaus en de communicatiespecialisten bedenken. Wat werkt wel en wat niet? Heeft men van tevoren een goed beeld van de effecten en gevolgen? Hoe kan politiek opportunisme zich uiteindelijk ongenadig tegen de eigen partij keren? Kaj Leers laat zien dat het soms beter zou zijn geweest als partijen hun trukendoos niet hadden opengetrokken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kaj Leers
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789462988361
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Politici proberen in de jacht op stemmen het beeld dat kiezers van hen hebben te beïnvloeden. Dat gaat vaak beschaafd en doordacht, maar soms gebeurt het ook ronduit roekeloos, met grote gevolgen voor zowel de politici
zelf als het hele land.

Aan de hand van recente voorbeelden, zoals de brexit, de opkomst van Donald Trump en de chaos in de Amerikaanse politiek, geeft Megafoonpolitiek inzicht in hoe partijen het beeld van kiezers over politici proberen te sturen en wat daarvan de gevolgen zijn. Framing en andere specifieke vormen van communicatie kunnen leiden tot een bepaalde weergave van de realiteit die uiteindelijk de betrokken politici zelf gijzelt.

In 'Megafoonpolitiek' krijgt de lezer een verhelderend kijkje achter de schermen en ontdekt welke strategieën de partijen, de campagnebureaus en de communicatiespecialisten bedenken. Wat werkt wel en wat niet? Heeft men van tevoren een goed beeld van de effecten en gevolgen? Hoe kan politiek opportunisme zich uiteindelijk ongenadig tegen de eigen partij keren? Kaj Leers laat zien dat het soms beter zou zijn geweest als partijen hun trukendoos niet hadden opengetrokken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kaj Leers
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789462988361
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99