Meesters van de Gouden Eeuw

kopstukken uit kunst & wetenschap

Prijs € 19,95

Uitverkocht

G.G. Hellinga, Gerben Graddesz Hellinga

Hardback | September 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 31 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de Gouden Eeuw stond de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën op cultureel en wetenschappelijk gebied aan de top. Deze portrettengalerij bevat 28 biografieën van de belangrijkste cultuurdragers van die periode: natuurkundigen, filosofen, juristen, uitvinders, architecten, dichters, schrijvers en kunstenaars. Kopstukken die hun stempel drukten op de culturele ontwikkeling van ons land. Simon Stevin en Christiaan Huygens droegen in hoge mate bij aan de ontwikkeling van de sterrenkunde. Filosoof Spinoza stond aan de basis van de Verlichting. Hugo de Groot stelde de eerste belangrijke publicaties op over internationaal recht. Swammerdam en Van Leeuwenhoek legden de grondslagen van de insectenkunde en de microbiologie. Medicus en botanicus Boerhaave genoot zelfs tot in China bekendheid en ook Sweelinck was als organist-componist ver buiten onze landsgrenzen beroemd. Schrijvers en dichters als P.C. Hooft, Vondel en Vossius brachten de Nederlandse taal op een hoger literair plan. De werken van Jacob Cats beïnvloedden eeuwenlang het gedrag van jonge mensen en Bredero's blijspel Den Spaanschen Brabander wordt tot de beste toneelstukken van de 17de eeuw gerekend. Bouwmeester Jacob van Campen is grondlegger van het internationaal vermaarde Hollands classicisme. Écht wereldberoemd zijn onze schilders Rembrandt en Vermeer, maar ook Jan Steen, Paulus Potter en Frans van Mieris komen aan bod als representanten van de stromingen waartoe zij behoorden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
G.G. Hellinga, Gerben Graddesz Hellinga
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057305627
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

In de Gouden Eeuw stond de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën op cultureel en wetenschappelijk gebied aan de top. Deze portrettengalerij bevat 28 biografieën van de belangrijkste cultuurdragers van die periode: natuurkundigen, filosofen, juristen, uitvinders, architecten, dichters, schrijvers en kunstenaars. Kopstukken die hun stempel drukten op de culturele ontwikkeling van ons land.
Simon Stevin en Christiaan Huygens droegen in hoge mate bij aan de ontwikkeling van de sterrenkunde. Filosoof Spinoza stond aan de basis van de Verlichting. Hugo de Groot stelde de eerste belangrijke publicaties op over internationaal recht. Swammerdam en Van Leeuwenhoek legden de grondslagen van de insectenkunde en de microbiologie. Medicus en botanicus Boerhaave genoot zelfs tot in China bekendheid en ook Sweelinck was als organist-componist ver buiten onze landsgrenzen beroemd. Schrijvers en dichters als P.C. Hooft, Vondel en Vossius brachten de Nederlandse taal op een hoger literair plan. De werken van Jacob Cats beïnvloedden eeuwenlang het gedrag van jonge mensen en Bredero's blijspel Den Spaanschen Brabander wordt tot de beste toneelstukken van de 17de eeuw gerekend. Bouwmeester Jacob van Campen is grondlegger van het internationaal vermaarde Hollands classicisme. Écht wereldberoemd zijn onze schilders Rembrandt en Vermeer, maar ook Jan Steen, Paulus Potter en Frans van Mieris komen aan bod als representanten van de stromingen waartoe zij behoorden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
G.G. Hellinga, Gerben Graddesz Hellinga
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057305627
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99