Meester in de hygiene

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Anton Valens

Paperback | Juli 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bonne is het 'hulpie' van mevrouw Waghto en een aantal andere hulpbehoevende ouderen. Hij maakt hun huis schoon en raakt al lappend, boenend en schrobbend ingespeeld op zijn cli en. Die slaan zich ondanks hun eenzaamheid, hun haperende lijf en hun beginnende dementie door het leven op een wijze die bewondering wekt bij de tobbende Bonne. Kunstschilder in opleiding is hij, en ongelukkig in de liefde. Zijn baan in de Thuiszorg is niet enkel bijverdienste: de fabulerende meneer Ripmeester, de zwammende mevrouw Stelle, mevrouw Nieuwklap en haar dwergparkiet Peter - ze tillen hem uit zijn somberte.Meester in de hygi werd bekroond met de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs 2005 de Lucy B. & C.W. van der Hoogtprijs 2006.'Een nieuw dubbeltalent is opgestaan.' NRC Handelsblad'Het is nauwelijks voorstelbaar dat we hier met een debuut te maken hebben: verbaal zo rijk, de overgangen zo perfect getimed, realisme en verbeelding zo fraai ineen gesmeed.' Brabants Dagblad 'Een van de beste debuten van het seizoen.' TrouwAnton Valens (1964) volgde de opleiding schilderen aan de Rietveld Academie en aan de Rijksacademie. Zijn bekroonde debuut Meester in de hygi verschijnt binnenkort in het Frans.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anton Valens
Uitgever
Atlas-Contact
ISBN
9789045700946
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Beschrijving

Bonne is het 'hulpie' van mevrouw Waghto en een aantal andere hulpbehoevende ouderen. Hij maakt hun huis schoon en raakt al lappend, boenend en schrobbend ingespeeld op zijn cli en. Die slaan zich ondanks hun eenzaamheid, hun haperende lijf en hun beginnende dementie door het leven op een wijze die bewondering wekt bij de tobbende Bonne. Kunstschilder in opleiding is hij, en ongelukkig in de liefde. Zijn baan in de Thuiszorg is niet enkel bijverdienste: de fabulerende meneer Ripmeester, de zwammende mevrouw Stelle, mevrouw Nieuwklap en haar dwergparkiet Peter - ze tillen hem uit zijn somberte.
Meester in de hygi werd bekroond met de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizenprijs 2005 de Lucy B. & C.W. van der Hoogtprijs 2006.
'Een nieuw dubbeltalent is opgestaan.' NRC Handelsblad
'Het is nauwelijks voorstelbaar dat we hier met een debuut te maken hebben: verbaal zo rijk, de overgangen zo perfect getimed, realisme en verbeelding zo fraai ineen gesmeed.' Brabants Dagblad 'Een van de beste debuten van het seizoen.' Trouw
Anton Valens (1964) volgde de opleiding schilderen aan de Rietveld Academie en aan de Rijksacademie. Zijn bekroonde debuut Meester in de hygi verschijnt binnenkort in het Frans.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anton Valens
Uitgever
Atlas-Contact
ISBN
9789045700946
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
284

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99