Meertaligheid spreekt voor zich

een verhaal over 30 jaar meertalig onderwijs van Foyer

Prijs € 27,60

Uitverkocht

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

30 jaar lang heeft Foyer getracht meertaligheid voor zich te laten spreken in een onderwijsproject dat minderheidstalen een structurele plek gaf binnen het curriculum van het basisonderwijs. Gebruik makend van de beleidsmogelijkheid Onderwijs in de Eigen Taal en Cultuur organiseerde en begeleidde Foyer projecten ten behoeve van voornamelijk Turkse, Italiaanse en Spaanstalige kinderen.Voor Foyer was de acceptatie en de inzet van deze talen als meerwaarde vanzelfsprekend. Het maatschappelijk klimaat rond deze benadering wisselde nogal eens. In dit boek wil Foyer het levendige verhaal brengen van drie decennia werken aan een proces waarin naast specifi eke onderwijsdoelen community building in de betrokken gemeenschappen centraal stond.De wetenschappelijke kaders en opvolging van het project kregen in het verleden vooral in internationale kringen heel wat aandacht. Dit boek wil echter op de eerste plaats de ervaringen bundelen van diegenen die er het nauwst bij betrokken waren: de kinderen, hun ouders, leerkrachten, directies en begeleiders.Het boek richt zich dan ook op de eerste plaats op al wie meer inzicht wil verwerven in hoe dit meertalig onderwijs concreet in zijn werk ging. Het is tevens een bron van inspiratie voor wie geïnteresseerd is in integratieprocessen waarbij de allochtone gemeenschap en onderwijs op gelijkwaardige voet participeren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Acco
ISBN
9789033489358
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Beschrijving

30 jaar lang heeft Foyer getracht meertaligheid voor zich te laten spreken in een onderwijsproject dat minderheidstalen een structurele plek gaf binnen het curriculum van het basisonderwijs. Gebruik makend van de beleidsmogelijkheid Onderwijs in de Eigen Taal en Cultuur organiseerde en begeleidde Foyer projecten ten behoeve van voornamelijk Turkse, Italiaanse en Spaanstalige kinderen.

Voor Foyer was de acceptatie en de inzet van deze talen als meerwaarde vanzelfsprekend. Het maatschappelijk klimaat rond deze benadering wisselde nogal eens. In dit boek wil Foyer het levendige verhaal brengen van drie decennia werken aan een proces waarin naast specifi eke onderwijsdoelen community building in de betrokken gemeenschappen centraal stond.

De wetenschappelijke kaders en opvolging van het project kregen in het verleden vooral in internationale kringen heel wat aandacht. Dit boek wil echter op de eerste plaats de ervaringen bundelen van diegenen die er het nauwst bij betrokken waren: de kinderen, hun ouders, leerkrachten, directies en begeleiders.

Het boek richt zich dan ook op de eerste plaats op al wie meer inzicht wil verwerven in hoe dit meertalig onderwijs concreet in zijn werk ging. Het is tevens een bron van inspiratie voor wie geïnteresseerd is in integratieprocessen waarbij de allochtone gemeenschap en onderwijs op gelijkwaardige voet participeren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Acco
ISBN
9789033489358
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99