Meertaligheid en onderwijs

Nederlands plus

Prijs € 26,50

Niet beschikbaar

Paperback | Januari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nederland en Vlaanderen worden steeds meertaliger en dit heeft zijn weerslag op het onderwijs. Van de vele talen die door leerlingen op onze scholen worden gesproken, heeft slechts een handjevol een plaats binnen het onderwijs. Dit is een gemiste kans.Dit boek heeft de lezer op een laagdrempelige manier inzicht in de wetenschappelijke stand van zaken en het maatschappelijk belang van meertaligheid en meertalig onderwijs. Ook wordt er ingegaan op de mogelijke gevolgen van uitsluiting op grond van taal. Naast deze verdieping in de materie biedt deze publicatie ook praktische handvatten. Hoe kun je als docent de meertaligheid van je cursisten gebruiken zodat de uiteindelijke leeropbrengst groter wordt en, niet onbelangrijk, op zo'n manier dat ook iedereen in de klas gehoord wordt en succes kan ervaren?Ten slotte kan de lezer in dit boek veel good practices lezen. Er wordt natuurlijk al veel geëxperimenteerd met het inzetten van meertaligheid in het onderwijs. Welke initiatieven zijn er om scholen meertalig te maken en wat zijn de resultaten? Hierbij wordt gekeken naar de situatie van meertaligheid in Nederland, Vlaanderen, de voormalige Nederlandse Antillen, Suriname, kortom, overal waar het Nederlands de dominante schooltaal is.Dit boek is voornamelijk gericht op de onderwijsprofessionals (leerkrachten, schoolleiders, lerarenopleiders), beleidsmakers en ouders van meertalige kinderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789024406661
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Nederland en Vlaanderen worden steeds meertaliger en dit heeft zijn weerslag op het onderwijs. Van de vele talen die door leerlingen op onze scholen worden gesproken, heeft slechts een handjevol een plaats binnen het onderwijs. Dit is een gemiste kans.

Dit boek heeft de lezer op een laagdrempelige manier inzicht in de wetenschappelijke stand van zaken en het maatschappelijk belang van meertaligheid en meertalig onderwijs. Ook wordt er ingegaan op de mogelijke gevolgen van uitsluiting op grond van taal. Naast deze verdieping in de materie biedt deze publicatie ook praktische handvatten. Hoe kun je als docent de meertaligheid van je cursisten gebruiken zodat de uiteindelijke leeropbrengst groter wordt en, niet onbelangrijk, op zo'n manier dat ook iedereen in de klas gehoord wordt en succes kan ervaren?

Ten slotte kan de lezer in dit boek veel good practices lezen. Er wordt natuurlijk al veel geëxperimenteerd met het inzetten van meertaligheid in het onderwijs. Welke initiatieven zijn er om scholen meertalig te maken en wat zijn de resultaten? Hierbij wordt gekeken naar de situatie van meertaligheid in Nederland, Vlaanderen, de voormalige Nederlandse Antillen, Suriname, kortom, overal waar het Nederlands de dominante schooltaal is.

Dit boek is voornamelijk gericht op de onderwijsprofessionals (leerkrachten, schoolleiders, lerarenopleiders), beleidsmakers en ouders van meertalige kinderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom
ISBN
9789024406661
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99