Meer ik, meer moraal

persoonlijk leiderschap in de georganiseerde samenleving

Prijs € 24,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Frank Verborg

Paperback | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een tijd waarin velen zich beklagen over toenemende individualisering en het bon ton is om team en gemeenschap voorop te zetten, zegt organisatieadviseur Frank Verborg: 'meer ik'. Richt je op het individu en niet op het wij, dan valt het wij vanzelf als een rijpe appel uit de boom.De moderniteit heeft twee kinderen gebaard: het moderne individu en de anonieme systeemwereld. De obsessie van de één is vrijheid en authenticiteit. De obsessie van de ander is controle en beheersing. Door de dominantie van de systeemwereld en de instrumentele benadering van alle relaties komt de mens als persoon en individu in de knel. In de huidige samenleving en in professionele organisaties veroorzaakt dit groot onbehagen. Hoe redden we in onze overgeorganiseerde samenleving de mens als persoon? Dit vereist leiderschap en moraal zonder moralisme. Van professionals, managers, bestuurders en politici.Frank Verborg (1956) is directeur van NPI instituut voor organisatieontwikkeling en sinds 1992 werkzaam als coach en organisatieadviseur. Verborg studeerde filosofie en theologie en specialiseerde zich daarna in de psychologie van leiderschap en gedragsverandering.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frank Verborg
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871759
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

In een tijd waarin velen zich beklagen over toenemende individualisering en het bon ton is om team en gemeenschap voorop te zetten, zegt organisatieadviseur Frank Verborg: 'meer ik'. Richt je op het individu en niet op het wij, dan valt het wij vanzelf als een rijpe appel uit de boom.

De moderniteit heeft twee kinderen gebaard: het moderne individu en de anonieme systeemwereld. De obsessie van de één is vrijheid en authenticiteit. De obsessie van de ander is controle en beheersing. Door de dominantie van de systeemwereld en de instrumentele benadering van alle relaties komt de mens als persoon en individu in de knel. In de huidige samenleving en in professionele organisaties veroorzaakt dit groot onbehagen. Hoe redden we in onze overgeorganiseerde samenleving de mens als persoon? Dit vereist leiderschap en moraal zonder moralisme. Van professionals, managers, bestuurders en politici.


Frank Verborg (1956) is directeur van NPI instituut voor organisatieontwikkeling en sinds 1992 werkzaam als coach en organisatieadviseur. Verborg studeerde filosofie en theologie en specialiseerde zich daarna in de psychologie van leiderschap en gedragsverandering.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frank Verborg
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871759
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99