Meer democratie, minder politiek?

een studie van de publieke opinie in Nederland

Prijs € 20,00

Uitverkocht

Josje den Ridder, Paul Dekker

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Er zijn uiteenlopende redenen voor bezorgdheid over de toekomst van de Nederlandse democratie. Eén van die zorgpunten is de opstelling van de demos: de veronderstelling is dat de politieke onvrede groeit en de democratische betrokkenheid afneemt. In deze studie staat de publieke opinie in Nederland centraal. Op basis van bevindingen uit eerder onderzoek en met analyses van een grote variëteit aan enquêtedata geven we inzicht in houdingen en wensen van de bevolking ten aanzien van de democratie en politiek. Hoe beoordelen burgers de Nederlandse democratie? Wat betekent 'democratie' eigenlijk voor hen? Wat vinden ze van representatieve en directe democratie en van besluitvorming door onafhankelijke experts? En wat betekent dat voor discussies over democratische vernieuwing en de toekomst van de Nederlandse democratie?Josje den Ridder is politicoloog en doet onderzoek naar de publieke opinie, maatschappelijke participatie, politieke partijen en partijleden.Paul Dekker is politicoloog en doet bij het SCP en als hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg onderzoek naar de civil society en publieke opinie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Josje den Ridder, Paul Dekker
Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037707571
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
122

Beschrijving

Er zijn uiteenlopende redenen voor bezorgdheid over de toekomst van de Nederlandse democratie. Eén van die zorgpunten is de opstelling van de demos: de veronderstelling is dat de politieke onvrede groeit en de democratische betrokkenheid afneemt. In deze studie staat de publieke opinie in Nederland centraal. Op basis van bevindingen uit eerder onderzoek en met analyses van een grote variëteit aan enquêtedata geven we inzicht in houdingen en wensen van de bevolking ten aanzien van de democratie en politiek. Hoe beoordelen burgers de Nederlandse democratie? Wat betekent 'democratie' eigenlijk voor hen? Wat vinden ze van representatieve en directe democratie en van besluitvorming door onafhankelijke experts? En wat betekent dat voor discussies over democratische vernieuwing en de toekomst van de Nederlandse democratie?

Josje den Ridder is politicoloog en doet onderzoek naar de publieke opinie, maatschappelijke participatie, politieke partijen en partijleden.
Paul Dekker is politicoloog en doet bij het SCP en als hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg onderzoek naar de civil society en publieke opinie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Josje den Ridder, Paul Dekker
Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037707571
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
122

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99