Medische kennis voor hulpverleners

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. van Endt-Meijling

Paperback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hulpverleners hebben in hun dagelijkse praktijk geregeld te maken met mensen die een ziekte of beperking hebben. Daarnaast spelen hulpverleners een rol bij de vroegtijdige onderkenning van ziekten. Hiervoor moeten zij beschikken over kennis van de verschillende aspecten van ziekte en gezondheid.Medische kennis voor hulpverleners biedt (aankomende) hulpverleners deze kennis. Naast medisch-technische informatie, biedt het boek ook inzichten in de persoonlijke en maatschappelijke aspecten van ziekten en beperkingen.In zes delen behandelt de auteur de normale ontwikkeling van de mens, de bouw en functie van de verschillende orgaansystemen, de oorzaken, aard en gevolgen van ziekten en beperkingen, gezondheidsvoorlichting en -opvoeding, en de transculturele gezondheidszorg.De vele illustraties en praktijkvoorbeelden maken het boek zeer toegankelijk. Dankzij het uitgebreide register is dit boek ook goed te gebruiken als naslagwerk. Op de website bij dit boek staan onder andere opdrachten en casuïstiek die kunnen dienen als verwerking van de stof of als kennistoets.Medische kennis voor hulpverleners is geschreven voor studenten aan sociaalagogische opleidingen binnen het hoger onderwijs.Martha van Endt-Meijling is arts en was verbonden aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Van haar verschenen bij Uitgeverij Coutinho eveneens Met nieuwe ogen – Werkboek voor de ontwikkeling van een transculturele attitude en Rituelen en gewoonten – Geboorte, ziekte en dood in de multiculturele samenleving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van Endt-Meijling
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046901168
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Beschrijving

Hulpverleners hebben in hun dagelijkse praktijk geregeld te maken met mensen die een ziekte of beperking hebben. Daarnaast spelen hulpverleners een rol bij de vroegtijdige onderkenning van ziekten. Hiervoor moeten zij beschikken over kennis van de verschillende aspecten van ziekte en gezondheid.
Medische kennis voor hulpverleners biedt (aankomende) hulpverleners deze kennis. Naast medisch-technische informatie, biedt het boek ook inzichten in de persoonlijke en maatschappelijke aspecten van ziekten en beperkingen.
In zes delen behandelt de auteur de normale ontwikkeling van de mens, de bouw en functie van de verschillende orgaansystemen, de oorzaken, aard en gevolgen van ziekten en beperkingen, gezondheidsvoorlichting en -opvoeding, en de transculturele gezondheidszorg.
De vele illustraties en praktijkvoorbeelden maken het boek zeer toegankelijk. Dankzij het uitgebreide register is dit boek ook goed te gebruiken als naslagwerk. Op de website bij dit boek staan onder andere opdrachten en casuïstiek die kunnen dienen als verwerking van de stof of als kennistoets.

Medische kennis voor hulpverleners is geschreven voor studenten aan sociaalagogische opleidingen binnen het hoger onderwijs.

Martha van Endt-Meijling is arts en was verbonden aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Van haar verschenen bij Uitgeverij Coutinho eveneens Met nieuwe ogen – Werkboek voor de ontwikkeling van een transculturele attitude en Rituelen en gewoonten – Geboorte, ziekte en dood in de multiculturele samenleving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van Endt-Meijling
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046901168
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99