Medische geschiedenis

Ziekte kennis dokter en patiënt gezondheidszorg en maatschappij

Prijs € 73,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hardback | Augustus 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek biedt een overzicht van de geschiedenis van wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen van de geneeskunde en de doorwerking daarvan in de moderne gezondheidszorg. Hoe is in de loop van de tijd gereageerd op ziekte en bedreigingen van de volksgezondheid? Waar, hoe en door wie werd de daartoe benodigde kennis verworven? Hoe werd die kennis in de praktijk gebracht? Wat kunnen we leren van het verleden? In vier delen (‘Ziekte’, ‘Kennis’, ‘Dokter en patiënt’ en ‘Maatschappij en gezondheidszorg’) biedt Medische geschiedenis een kader voor reflectie op de huidige medische praktijk. De medische geschiedenis wordt daartoe besproken in  thema’s die relevant zijn voor het begrip van moderne gezondheidszorg. Die thematische opbouw past bij de moderne visie op de medische geschiedschrijving. Daarbij is niet alleen aandacht voor de grote dokters en de vooruitgang in de geneeskunde, maar ook voor de maatschappelijke context en de paradoxen in het stelsel. Het boek is oorspronkelijk geschreven als leerboek voor het medisch onderwijs maar is door de brede opzet niet alleen interessant voor  studenten geneeskunde, maar evenzeer voor een breder veld van professionals in de gezondheidszorg. De redactie heeft nationale en internationale auteurs geselecteerd die als onderzoeker en docent van de betreffende thema’s hun sporen hebben verdiend.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036821681
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
285

Beschrijving

Dit boek biedt een overzicht van de geschiedenis van wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen van de geneeskunde en de doorwerking daarvan in de moderne gezondheidszorg. 

Hoe is in de loop van de tijd gereageerd op ziekte en bedreigingen van de volksgezondheid? Waar, hoe en door wie werd de daartoe benodigde kennis verworven? Hoe werd die kennis in de praktijk gebracht? Wat kunnen we leren van het verleden?

In vier delen (‘Ziekte’, ‘Kennis’, ‘Dokter en patiënt’ en ‘Maatschappij en gezondheidszorg’) biedt Medische geschiedenis een kader voor reflectie op de huidige medische praktijk. De medische geschiedenis wordt daartoe besproken in  thema’s die relevant zijn voor het begrip van moderne gezondheidszorg.

Die thematische opbouw past bij de moderne visie op de medische geschiedschrijving. Daarbij is niet alleen aandacht voor de grote dokters en de vooruitgang in de geneeskunde, maar ook voor de maatschappelijke context en de paradoxen in het stelsel. Het boek is oorspronkelijk geschreven als leerboek voor het medisch onderwijs maar is door de brede opzet niet alleen interessant voor  studenten geneeskunde, maar evenzeer voor een breder veld van professionals in de gezondheidszorg.

De redactie heeft nationale en internationale auteurs geselecteerd die als onderzoeker en docent van de betreffende thema’s hun sporen hebben verdiend.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036821681
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Augustus 2018
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
285

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99