Medisch Pools, Medisch Nederlands

thematische woordenschat voor iedereen

Prijs € 35,95

Niet beschikbaar

Beata Bruggeman-Sekowska

Paperback | Juni 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Medisch Pools, Medisch Nederlands, Thematische woordenschat voor iedereen, is een unieke uitgave die op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Het boek bestaat uit 200 pagina’s waardevolle informatie voor iedereen: artsen, verpleegkundigen, ambulanceteams, patiënten, moeders die met hun kinderen naar de huisarts moeten, zowel voor Polen als Nederlanders.Het boek is dus voor iedereen die medisch Nederlands of Pools nodig heeft. Het is een handig naslagwerk voor op de werkvloer, in het dagelijks leven en het kan gebruikt worden voor zelfstudie, maar ook in elke cursus waarin de medische woordenschat aan de orde komt.Het boek bestaat uit thematische woordenlijsten, variërend van namen van aandoeningen, medische specialismen, medische apparatuur, klachten, diagnoses, afspraken maken, medicijnen, algemene en specifieke medische woordenschat, eten, kleding, dagen van de week tot tijdsaanduidingen. Maar ook treft u voorbeelden aan van verschillende medische teksten. En het bevat bovendien een aantal oefeningen om u het Nederlands en Pools eigen te maken.Het boek is thematisch georganiseerd. Er zijn 26 delen. In het eerste deel vindt u basisinformatie over de Nederlandse en Poolse taal en het Nederlandse en Poolse alfabet. Tevens bevat het een praktische woordenschat over onder meer ziektes, uitwendige lichaamsdelen, interne organen, pijn, klachten van patiënten, artsen, medische specialismen, afspraken maken, medische apparatuur en hygiëne, persoonlijke gegevens, eten en veel meer. In elk deel kunt u ook zien hoe de woorden in hun specifieke context gebruikt worden. Andere delen van het boek zijn speciaal bedoeld voor zelfstudie of kunnen als huiswerk worden gemaakt. Hier vindt u oefeningen en de sleutel. Het boek gaat ook in op de juiste uitspraak van de Poolse woorden.Een belangrijk onderdeel van het boek vormen de medische teksten. Hierin komen de woorden uit de woordenschatlijsten terug in verschillende contexten. Dit boek is een tweede uitgave van Communications-Unlimited. De eerste: Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat is een handig boek voor Nederlanders en Polen die zakelijk taal nodig hebben en dit boek biedt voor iedere denkbare zakelijke situatie de woorden die u nodig hebt.Medisch Pools, Medisch Nederlands, Thematische woordenschat voor iedereen is geschreven door Beata Bruggeman-S?kowska. Zij is universitair docente, beëdigd vertaalster Engels, Pools en Nederlands, en journaliste. Zij heeft ruim vijftien jaar ervaring als taaldocent, zowel aan Poolse als aan Nederlandse universiteiten en hogescholen. In 2004 richtte zij Communications-Unlimited op, dat een groot aantal diensten verzorgt op het gebied van taal en journalistiek, onder anderen: taalcursussen Pools, Engels, Nederlands in Nederland en Polen en vertalingen. (www.communications-unlimited.nl).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Beata Bruggeman-Sekowska
Uitgever
Communications-Unlimited
ISBN
9789079532025
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Beschrijving

Medisch Pools, Medisch Nederlands, Thematische woordenschat voor iedereen, is een unieke uitgave die op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Het boek bestaat uit 200 pagina’s waardevolle informatie voor iedereen: artsen, verpleegkundigen, ambulanceteams, patiënten, moeders die met hun kinderen naar de huisarts moeten, zowel voor Polen als Nederlanders.

Het boek is dus voor iedereen die medisch Nederlands of Pools nodig heeft. Het is een handig naslagwerk voor op de werkvloer, in het dagelijks leven en het kan gebruikt worden voor zelfstudie, maar ook in elke cursus waarin de medische woordenschat aan de orde komt.

Het boek bestaat uit thematische woordenlijsten, variërend van namen van aandoeningen, medische specialismen, medische apparatuur, klachten, diagnoses, afspraken maken, medicijnen, algemene en specifieke medische woordenschat, eten, kleding, dagen van de week tot tijdsaanduidingen. Maar ook treft u voorbeelden aan van verschillende medische teksten. En het bevat bovendien een aantal oefeningen om u het Nederlands en Pools eigen te maken.

Het boek is thematisch georganiseerd. Er zijn 26 delen. In het eerste deel vindt u basisinformatie over de Nederlandse en Poolse taal en het Nederlandse en Poolse alfabet. Tevens bevat het een praktische woordenschat over onder meer ziektes, uitwendige lichaamsdelen, interne organen, pijn, klachten van patiënten, artsen, medische specialismen, afspraken maken, medische apparatuur en hygiëne, persoonlijke gegevens, eten en veel meer. In elk deel kunt u ook zien hoe de woorden in hun specifieke context gebruikt worden. Andere delen van het boek zijn speciaal bedoeld voor zelfstudie of kunnen als huiswerk worden gemaakt. Hier vindt u oefeningen en de sleutel. Het boek gaat ook in op de juiste uitspraak van de Poolse woorden.

Een belangrijk onderdeel van het boek vormen de medische teksten. Hierin komen de woorden uit de woordenschatlijsten terug in verschillende contexten.

Dit boek is een tweede uitgave van Communications-Unlimited. De eerste: Zakelijk Pools voor Nederlanders, Thematische Woordenschat is een handig boek voor Nederlanders en Polen die zakelijk taal nodig hebben en dit boek biedt voor iedere denkbare zakelijke situatie de woorden die u nodig hebt.
Medisch Pools, Medisch Nederlands, Thematische woordenschat voor iedereen is geschreven door Beata Bruggeman-S?kowska. Zij is universitair docente, beëdigd vertaalster Engels, Pools en Nederlands, en journaliste. Zij heeft ruim vijftien jaar ervaring als taaldocent, zowel aan Poolse als aan Nederlandse universiteiten en hogescholen. In 2004 richtte zij Communications-Unlimited op, dat een groot aantal diensten verzorgt op het gebied van taal en journalistiek, onder anderen: taalcursussen Pools, Engels, Nederlands in Nederland en Polen en vertalingen. (www.communications-unlimited.nl).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Beata Bruggeman-Sekowska
Uitgever
Communications-Unlimited
ISBN
9789079532025
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99