Medisch Frans in de apotheek

Prijs € 27,60

Uitverkocht

Stephane Ostyn

Paperback | Januari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Vlaanderen, Brussel en omstreken komt de Vlaamse apotheker steeds meer in contact met Franstalige of allochtone patiënten die zich in het Frans uitdrukken of behelpen. Patiënten zijn ook mondiger geworden en richten zich gemakkelijk tot hun apotheker voor een eerstelijnsanamnese. Dit boek wil de apotheker een waaier aan medische vragen aanreiken die tijdens het overleg met de Franstalige patiënt kunnen worden voorgelegd. Met behulp van taalkundig juiste vragen kan de apotheker zich geheel toeleggen op de interpretatie van de klachten en een juiste hulpverlening.Dit boek omvat drie delen. In een eerste deel wordt aan de hand van overzichtelijke kaders de medische basiswoordenschat van het apotheekwezen aangebracht. Hierin zijn ook, per specialiteit, een aantal korte anamneses in het Frans en het Nederlands opgenomen. Een tweede gedeelte bestaat uit een tweetalige lijst van anatomische termen die regelmatig worden gebruikt in de apotheek. Het derde deel biedt een tweetalige woordenlijst van 700 termen en hun woordcombinaties aan.Aan dit vademecum hebben verscheidene apothekers hun medewerking verleend. Zij hebben aangegeven welke vragen de apotheker volgens hen aan zijn patiënt zou kunnen stellen alvorens deze verder te helpen of naar een arts te verwijzen.OVER DE AUTEURStéphane Ostyn doceert o.a. medisch en biomedisch Frans aan de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Tweetalig van opvoeding en opleiding (UCL - KU Leuven) was hij een tiental jaren werkzaam in het Unité de Linguistique française van de UCL alvorens zich toe te leggen op de vakspecifieke communicatie in het Frans aan het Instituut voor Levende Talen (KU Leuven). Hij publiceerde eerder Medisch Frans voor artsen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stephane Ostyn
Uitgever
Acco, Uitgeverij
ISBN
9789033493546
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

In Vlaanderen, Brussel en omstreken komt de Vlaamse apotheker steeds meer in contact met Franstalige of allochtone patiënten die zich in het Frans uitdrukken of behelpen. Patiënten zijn ook mondiger geworden en richten zich gemakkelijk tot hun apotheker voor een eerstelijnsanamnese. Dit boek wil de apotheker een waaier aan medische vragen aanreiken die tijdens het overleg met de Franstalige patiënt kunnen worden voorgelegd. Met behulp van taalkundig juiste vragen kan de apotheker zich geheel toeleggen op de interpretatie van de klachten en een juiste hulpverlening.

Dit boek omvat drie delen. In een eerste deel wordt aan de hand van overzichtelijke kaders de medische basiswoordenschat van het apotheekwezen aangebracht. Hierin zijn ook, per specialiteit, een aantal korte anamneses in het Frans en het Nederlands opgenomen. Een tweede gedeelte bestaat uit een tweetalige lijst van anatomische termen die regelmatig worden gebruikt in de apotheek. Het derde deel biedt een tweetalige woordenlijst van 700 termen en hun woordcombinaties aan.

Aan dit vademecum hebben verscheidene apothekers hun medewerking verleend. Zij hebben aangegeven welke vragen de apotheker volgens hen aan zijn patiënt zou kunnen stellen alvorens deze verder te helpen of naar een arts te verwijzen.

OVER DE AUTEUR

Stéphane Ostyn doceert o.a. medisch en biomedisch Frans aan de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven. Tweetalig van opvoeding en opleiding (UCL - KU Leuven) was hij een tiental jaren werkzaam in het Unité de Linguistique française van de UCL alvorens zich toe te leggen op de vakspecifieke communicatie in het Frans aan het Instituut voor Levende Talen (KU Leuven). Hij publiceerde eerder Medisch Frans voor artsen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stephane Ostyn
Uitgever
Acco, Uitgeverij
ISBN
9789033493546
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99